Nejbohatší Čech rozšíří svůj tým o špičkového bankéře

Hana Vorlíčková
28. 6. 2007 15:51
Petr Kellner přijme do svých služeb Tomase Spurného

Praha - Jedním z nejbližších spolupracovníků finančníka Petra Kellnera by se měl během léta stát bankéř Tomas Spurny. Aktuálně.cz to potvrdily dva zdroje z bankéřova okolí.

Vedení společnosti informaci ale oficiálně nepotvrdilo. "Nebudeme to komentovat," říká Jiří Hájek, mluvčí PPF Group. Sám Tomas Spurny pak na telefonické ani e-mailové dotazy ohledně svého nástupu do PPF Group nereagoval vůbec.

Několik hodin po zveřejnění článku na Aktuálně.cz informaci v tiskové zprávě potvrdil současný zaměstnavatel Spurneho, slovenská Všeobecná úverová banka /VÚB/ s tím, že Spurny z ní odchází ke konci července.

Přichází ze  Slovenska

Spurny je odbornou veřejností považován za jednoho z nejlepších českých bankéřů. Nabídka z PPF Group není proto jediná, kterou Spurny v posledních týdnech dostal. Mluví se například o nabídce banky Bawag v Rakousku.

Do Česka se vrací z Bratislavy, kde byl předsedou představenstva a generálním ředitelem VÚB. Ta v současné době patří mezi trojici největších slovenských bank. Šéfovský post mu před pěti lety nabídnul nový majitel VÚB Banca Intesa.

Před tím Spurný působil v představenstvu Komerční banky v Praze. Mimo jiné se v ní podílel na přípravě privatizace. Prodej Komerční banky francouzské Societé Generale za 40 miliard korun se přitom v Česku považuje za jednu z nejúspěšnějších privatizací.

Silný tým

Tomas Spurny se narodil v Praze. Po maturitě emigroval do USA a v letech 1986 až 1991 studoval na Stern School of Business, která je součástí New York University. Titul MBA v oboru finance získal v roce 1994 na Columbia University v New Yorku. Spurný hraje příležitostně golf. Je sběratelem starých map.

Nástup Spurného do úzkého vedení PPF Group potvrzuje trend, který se v posledních dvou letech ve skupině prosazuje. Do vedení skupiny totiž nastupují další a další lidé.

Mezi klíčové osoby finanční skupiny PPF patří vyjma majitelů PPF Group Petra Kellnera a Jiřího Šmejce nyní i Aleš Minx, Ladislav Bartoníček, Milan Maděryč, Alexander Labák, Ladislav Chvátal, Kamil Ziegler a Evžen Hart.

 

Právě se děje

Další zprávy