Ministerstvo neposlalo dotaci, SOS je v insolvenci

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
8. 11. 2010 17:05
Sdružení obrany spotřebitelů nemá na výplaty pro své lidi.
Sdružení obrany spotřebitelů zmítaly vnitřní spory. Do insolvence se dostalo poté, co ministerstvo průmyslu a obchodu neposlalo zbytek dotace na letošní rok.
Sdružení obrany spotřebitelů zmítaly vnitřní spory. Do insolvence se dostalo poté, co ministerstvo průmyslu a obchodu neposlalo zbytek dotace na letošní rok. | Foto: SOS

Praha - Pomáhali bojovat proti nekalým trikům obchodníků, teď budou bojovat o přežití. Sdružení obrany spotřebitelů, které je největší spotřebitelskou organizací v Česku, je v insolvenčním řízení.

Vedení sdružení podalo ke Krajskému soudu v Praze návrh na povolení oddlužení poté, co nedostalo od Ministerstva průmyslu a obchodu zbývající část dotace na letošní rok.

"Ze strany ministerstva průmyslu a obchodu nám nebyl poskytnut řádně potvrzený zbytek dotace z projektu MPO na rok 2010 ve výši 2,3 milionu korun. Tato částka měla být poskytnuta dle smlouvy do 31. srpna. Touto situací jsme se tak dostali do platební neschopnosti a nemůžeme hradit naše závazky," citovala návrh ČTK.

Vedení SOS v návrhu zaslaném soudu uvedlo, že na mzdách dluží svým zaměstnancům 805.000 korun a celkové jeho závazky vyplývající z faktur obnášejí dalších zhruba 900.000 korun.

V SOS v září propukl spor o to, kdo stojí v jeho čele. Nárok na vedoucí posty si totiž po nedávném zasedání republikového shromáždění dělají dvě skupiny členů SOS. Neshody zašly tak daleko, že dosavadní vedení SOS tehdy raději nechalo dočasně zablokovat účty sdružení a ukončilo pracovní poměr s právničkou, která si předsednický post také nárokovala.

 

Právě se děje

Další zprávy