Let na dovolenou v byznys třídě podraží o tisíce

hpv
8. 9. 2007 16:26
Například letenka do Dubaje bude stát až o 13 tisíc víc
Foto: Travel Service

Praha - Klienti některých cestovních kanceláří si za pohodlí připlatí. Za sedadlo v "byznys class" na charterových letech zaplatí oproti uplynulému roku až o13 tisíc korun více. 

"Od zimní sezóny zvedáme příplatky za sedadlo v Komfort class z 9 990 korun na 14 990 korun. Zdražení se vztahuje pouze na lety mimo středomoří," říká Tomáš Brejcha, marketingový ředitel Čedoku.

Cestovní kancelář Exim Tours pak zvedá poplatky na charterových linkách do Salvadoru. "Za vyšší komfort si lidé připlatí 11 990 korun. Na ostatních dálkových letech zůstává poplatek 9 990 korun," říká Jan Koláčný, obchodní ředitel firmy.

Konkurenční CK Fischer zvedá cenu za "byznys class" jen na zájezdech do Dubaje Příplatky se zvedají z 9 990 korun na 23 tisíc. "Zájezdy do Dubaje ale létáme na pravidelných linkách Smart Wings. Nejde o charterový let," zdůrazňuje Dan Plovajko, mluvčí CK Fischer.

Poptávka výrazně převyšuje nabídku

Důvodem zdražení je enormní zájem o pohodlnější cestování. "Poptávka je natolik veliká, že některým klientům musíme rezervaci v Komfort class odmítnout," říká Brejcha. V současné době využívá při cestách do exotiky "byznys class" asi desetina klientů cestovních kanceláří

Cestovní kanceláře nabízejí nadstandardní služby klientům především na dálkových letech. Například na Kubu, Jamajku, do Thajska, Keni, ale v některých případech i na Kanárské ostrovy.

Cestující sedí za příplatek v přední části letadla.  Sedačky jsou v konfiguraci dva plus dva cestující. Klienti mají na palubě výběr z více jídel a alkoholické nápoje mohou konzumovat bez omezení. Zároveň mají nárok na přednostní odbavení na letišti, na vstup do letištního salonku. Také neplatí za případnou nadváhu zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy