Inspektoři znovu zavřeli Interspar ve Zlíně kvůli myším

Petr Kučera Tomáš Fránek, Petr Kučera
16. 5. 2013 12:38
Stopy po myších byly v regálech se slaným pečivem, moukou a těstovinami
Foto: Tomáš Adamec

Zlín - Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve středu večer znovu nařídila uzavření prodejny Interspar ve Zlíně-Prštné. "Důvodem bylo závažné a opakované porušení hygienických předpisů," říká mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Jedná se o druhý zákaz užívání prostor, který inspekce v uvedené provozovně Interspar v tomto týdnu uložila. Důvod je shodný - zjištění výskytu hlodavců a stop jejich činnosti.

"Šlo zejména o myší exkrementy a potraviny poškozené požerem, a to na prodejní ploše i v zázemí provozovny," upřesňuje Kopřiva.

Po prvním uloženém zákazu z úterý nechal provozovatel, společnost Spar Česká obchodní společnost, v prodejně provést deratizaci a odstranil zboží poškozené činností škůdců. Inspektoři pak ve středu povolili prodejnu opět otevřít. Večer ale na podnět spotřebitele zjistili, že deratizace a ostatní přijatá opatření nejsou dostatečná.

"Na jiných místech prodejny než při předchozí kontrole inspekce opět zaznamenala stopy přítomnosti hlodavců a v regálu s oleji dokonce živou vitální myš," dodává Kopřiva.

Inspekce zahájila se společností Spar řízení o udělení pokuty za závažné porušení hygienických předpisů v prodejně ve Zlíně.

Podle inspekce porušil provozovatel obchodu předpisy tím, že nezajistil dodržování správné hygienické praxe včetně ochrany potravin před kontaminací, a tím, že přijal zcela nedostatečná opatření na regulaci škůdců.

 

Právě se děje

Další zprávy