Generali PPF Holding zvýšil v pololetí provozní zisk

ČTK ČTK
2. 10. 2012 12:54
Za prvních šest měsíců vybral Generali PPF Holding na pojistném 2 miliardy eur
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Generali PPF Holding (GPH), který je jednou z největších pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy, Ruska a Společenství nezávislých států, zvýšil v pololetí čistý provozní zisk o 2,8 procenta na 263 milionů eur (6,6 miliardy Kč). Holding o tom  informoval v tiskové zprávě.

Na pojistném GPH vybral do konce června 2,07 miliardy eur (téměř 52 miliard Kč), což znamenalo meziroční růst o sedm procent. V oblasti neživotního pojištění byl růst o 8,2 procenta na 1,228 miliardy eur (30 miliard Kč). V životním pojištění vykázal holding růst o 5,2 procenta na 842 milionů eur (21 miliard Kč)

V neživotním pojištění k růstu předepsaného pojistného prý největší měrou přispělo pojištění podnikatelských rizik a komerční zdravotní a úrazové pojištění, a to navzdory přetrvávající složité makroekonomické situaci ve střední a východní Evropě, která nadále negativně ovlivňuje pojišťovací trh, zejména pojištění motorových vozidel.

Klientů je 13 milionů

"Výrazné zlepšení profitability zaznamenaly dceřiné společnosti v Polsku a Srbsku. K silnému růstu pojistného u neživotního pojištění nejvíce přispělo Rusko. Projekt restrukturalizace České pojišťovny, největší společnosti skupiny GPH, pomohl zlepšit klíčové výkonnostní ukazatele u životního pojištění," zhodnotil výsledky generální ředitel holdingu Ladislav Bartoníček.

GPH působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (375 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Holding je registrován v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Je společným podnikem Assicurazioni Generali s podílem 51 procent a PPF Group, která v holdingu vlastní 49procentní podíl. V ČR do něj patří například Česká pojišťovna či Generali.

 

 

Právě se děje

Další zprávy