ČSA rozhoduje o převodu 800 lidí z handlingu na "dceru"

Ekonomika Ekonomika
16. 12. 2009 11:46
Odbavení cestujících i letadel by měla od ledna na starosti dceřinná společnost ČSA.
Handling zahrnuje jak odbavení cestujících, tak i letadel. ČSA své služby nabízí i dalším společnostem.
Handling zahrnuje jak odbavení cestujících, tak i letadel. ČSA své služby nabízí i dalším společnostem. | Foto: Profimédia

Praha - O osudu osmi stovek lidí, tedy asi pětiny současných zaměstnanců, dnes rozhoduje valná hromada Českých aerolinií. Jedná o převedení takzvaného handlingu, tedy všech činností souvisejících s odbavením cestujících i letadel, na dceřinou společnost ČSA Support. ČSA tyto služby nevyužívají jen pro své lety, ale i pro řadu zahraničních společností.

Změna se má dotknout osmi stovek ze současných čtyř tisíc zaměstnanců ČSA. Informovala o tom ČTK s odvoláním na mluvčí aerolinií Hanu Hejskovou.

Pokud tento krok valná hromada posvětí, měl by handling na ČSA Support přejít včetně zaměstnanců už od 1. ledna příštího roku. Podle prezidenta aerolinek Miroslava Dvořáka to má vést ke zprůhlednění nákladů a výnosů.

Ačkoliv ČSA Support zůstane i nadále v majetku ČSA, mají někteří zaměstnanci o svou budoucnost obavy. A to navzdory tomu, že je vedení ujistilo o zachování pracovních míst i platné kolektivní smlouvy.

Podle ČTK je dnes na programu valné hromady ještě další bod, který však vedení aerolinek nechtělo před začátkem jednání upřesnit a bude o něm informovat až po skončení setkání.


 

Právě se děje

Další zprávy