Česká Citibank zavře skoro polovinu poboček

ČTK ČTK
2. 12. 2009 6:44
Zavřela už jednu z poboček v Praze, po novém roce budou následovat Plzeň, Pardubice a Liberec

Praha - Česká Citibank, která od loňska působí jako pobočka Citibank Europe se sídlem v Irsku, brzdí aktivity pro běžné klienty a utlumí činnost téměř poloviny ze svých devíti poboček.

Jak informují dnešní Hospodářské noviny, je to první česká banka, která k takovému kroku přistupuje. Pobočkovou síť přitom ještě nedávno rozšiřovala.

Změny listu potvrdil mluvčí Citibank Branislav Cehlárik s tím, že částečná restrukturalizace sítě má zefektivnit podnikání firmy a zajistit služby způsobem, který prý klienti očekávají. "Je to v souladu s celosvětovou strategií Citi, která má posílit význam našich metropolitních poboček po celém světě," dodal.

Už toto pondělí zavřela Citibank svou pobočku v centru Prahy, v ulici 28. října. Od Nového roku zruší pobočky v Plzni, Pardubicích a Liberci. Ty se změní na obchodní zastoupení banky bez možnosti hotovostních transakcí a jen s poradenstvím pro předem objednané klienty. Komplexní služby tak bude Citibank od Nového roku zajišťovat jen na třech pobočkách v Praze a po jedné v Brně a Ostravě.

Banka minulý měsíc spojila pozici mluvčího pro Česko a Slovensko a podle HN se připravuje propouštění desítek zaměstnanců. Cehlárik ale uvedl, že na počet zaměstnanců nebude mít restrukturalizace poboček zásadní vliv, většina dotčených zaměstnanců přejde v rámci banky. "Když bude muset někdo odejít, budou to jednotlivci," doplnil. Podle něj má banka nyní 860 aktivních zaměstnanců.

Citibank Europe je akciová společnost skupiny Citi. Je držitelem bankovní licence pro celou EU. Citi, přední globální společnost poskytující finanční služby, spravuje přibližně 200 milionů klientských účtů a podniká ve více než 100 zemích světa.

 

Právě se děje

Další zprávy