Benzina chce vydělat na občerstvení, nákup paliv klesá

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
19. 4. 2012 13:56
Na čerpacích stanicích má přibýt 50 nových fast-foodů. Další nabídnou párek v rohlíku

Praha - Společnosti Benzina, která v Česku provozuje největší síť čerpacích stanic, klesl vloni zisk na 167 milionů korun. Meziročně tak došlo k propadu o 100 milionů.

Jak ve čtvrtek informovali zástupci společnosti, za menším ziskem stojí stále nižší spotřeba pohonných hmot.

S klesajícími nákupy chce Benzina bojovat tím, že se bude stále více zaměřovat na provozování restaurací s rychlým občerstvením.

"V letošním roce plánujeme otevření více než osmdesáti nových občerstvení, které jsou v sousedním Polsku úspěšným doplňkem ve většině čerpacích stanic Orlen," říká Martin Durčák z představenstva skupiny Unipetrol, která Benzinu vlastní.

Fast-foodových provozoven Stop Cafe, kde si lze koupit kávu a párek v rohlíku, by letos mělo v Česku přibýt 50. Dalších 38 čerpacích stanic pak začne nově prodávat hot-dogy.

V Polsku bystra fungují už na 436 čerpacích stanicích Orlen. Na českých benzinkách firma v současné době provozuje 85 fast-foodů.

Vylepšit hospodářské výsledky plánuje Benzina také tím, že otevře samoobslužné stanice Expres 24 a rozšíří svou nabídku prémiových paliv, především stlačeného zemního plynu (CNG).

Aktuálně skupina provozuje pouze jednu plnící stanici CNG, o zprovoznění dalších podle prohlášení na svém webu jedná. Kromě toho se chce zaměřit na dobíjecí stanice pro elektromobily.

 

Právě se děje

Další zprávy