Zjistěte, jaké výhody nabízí sprchový kout. A co vana?

Andrea Berniová
17. 12. 2012 9:00
Myslíte, že vana se hodí jen do velké koupelny a sprchový kout zase do malé? Nemusí to být pravidlem
Zkuste vanu s vanovou zástěnou, spojíte výhody vany a sprchového koutu
Zkuste vanu s vanovou zástěnou, spojíte výhody vany a sprchového koutu | Foto: ravak.cz

Máte rádi sprchování, nebo koupel? O tom byste měli přemýšlet, pokud rekonstruujete nebo nově zařizujete koupelnu a právě se rozhodujete mezi vanou a sprchovým koutem.

Jakou vanu si vyberete?

Co se týče vany, seženete mnoho jejích typů i velikostí. Můžete mít velmi prostornou rohovou vanu, která se ale hodí spíš do větších koupelen. Pokud máte rádi relaxaci, přemýšlejte o vaně s masážními tryskami. Co třeba vana v retro stylu? Ta stojí na ozdobných nožičkách a můžete ji umístit třeba do středu koupelny.

Ani klasická vana ale nezklame. Vše závisí na množství prostoru, který nabízí vaše koupelna, a také na vašich finančních možnostech. Ani v malé koupelně se ale vany nemusíte vzdát. Zkuste se poohlédnout po nějaké menší. Nebo si kupte třeba menší pračku, na vanu pak zbude víc místa.

Chcete se raději sprchovat?

Sprchový kout může zabrat méně prostoru než vana a bývá často vnímán jen jako nutné řešení pro malé koupelny. To ale nemusí být pravidlem. Můžete mít i luxusní sprchový kout, který nabízí ještě více místa než velká vana. Můžete v něm mít i masážní trysky. Seženete klasický sprchový kout s vaničkou a posuvnými dveřmi, které zabrání potopě v koupelně.

Moderněji ale vypadá sprchový kout rovnou na dlažbě. Stačí pak jen přidat zástěnu, abyste nenacákali všude kolem, a moderní sprchový kout je na světě. Okolo něj nechte zabudovat nenápadné odtokové kanálky. Bude se zdát, že se sprchujete na podlaze.

Vanová zástěna nezklame

Co když máte rádi koupel i sprchování, ale vana a sprchový kout naráz se vám do koupelny nevejdou? Zkuste vanu s vanovou zástěnou. Můžete se koupat, ale také ve stoje sprchovat a nezpůsobíte potopu. Spojíte tak výhody vany i sprchového koutu.

 

Právě se děje

Další zprávy