Máte malou koupelnu? Poradíme, jak ji zařídit

Andrea Berniová
19. 9. 2012 8:04
Jaké vybrat umyvadlo? A co vana či pračka? Do vaší koupelny se vejde všechno
I do malé koupelny se toho vejde hodně
I do malé koupelny se toho vejde hodně | Foto: SIKO Koupelny

Bydlíte v paneláku a vaše bytové jádro je zoufale stísněné? Nebo máte rodinný dům, ale na koupelnu nakonec zbylo opravdu málo místa? Přesto ji můžete moderně zařídit a vtěsnat do ní všechno, co jste měli v plánu. Budete to mít trochu složitější než majitelé velkých koupelen, ale nejde o nic, co by se nedalo zvládnout.

Jak tedy zařídit malou koupelnu tak, aby vypadala dobře a dalo se v ní pohodlně relaxovat?

Umyvadlo může být menší

Bez umyvadla se neobejdete. Nemusíte ale mít obrovské. Vyberte menší umyvadlo, ale stále takové, aby sloužilo svému účelu. Pod něj můžete umístit skříňku. Tam se schovají všechny kosmetické přípravky a možná i čisticí prostředky, nebo ručníky. Proč mít v koupelně zvlášť skříňku, která zabere další prostor?

Místo pod umyvadlem stejně už nijak nevyužijete. Na jeden kousek podlahy tak vlastně naskládáte hned dvě položky nad sebe. Můžete koupit už hotovou skříňku v obchodě s nábytkem, anebo si ji nechte zhotovit na míru - tak aby končila těsně pod umyvadlem. Prostor tak využijete do posledního centimetru.

Sprchujte se, ale i koupejte

Vana, nebo sprchový kout? Možná byste chtěli oboje, ale do vaší malé koupelny už byste se prostě nevešli. Sprchový kout zabere méně místa, obzvlášť když vyberete nějaký menší.

Pokud se ovšem nechcete vzdát příjemných koupelí, ale máte rádi i sprchování, zkuste vanu s vanovou zástěnou. Ta vypadá podobně jako u sprchového koutu. Můžete se tak koupat, ale i sprchovat bez obav, že vyplavíte sousedy.

Co ještě pomůže?

Pračka také zabere hodně místa. Věděli jste ale, že existuje užší pračka, než je obvyklé? A neznamená to, že v ní vyperete stěží dvě trička. Může mít i poměrně velkou kapacitu, i když klasické pračky nepřekoná.

Dveře koupelny by se určitě měly otevírat směrem ven - díky tomu nemusíte uvnitř koupelny vytvářet místo pro jejich pohodlné otevření.

 

Právě se děje

Další zprávy