Vychytávky do kuchyně: Muffinovač i výrobník zmrzliny

Andrea Berniová
26. 4. 2013 11:00
Proč si do kuchyně nepořídit nové pomocníky? Třeba muffinovač, výrobník sody či odšťavňovač
Pořiďte si výrobník zmrzliny.
Pořiďte si výrobník zmrzliny. | Foto: Aktuálně.cz

Topinkovač nebo mixér má doma každý. Existují ale i další přístroje, které dokážou usnadnit přípravu jídla či nápojů. Jaké vychytávky do kuchyně si můžete pořídit?

Elektrický muffinovač

Pečení oblíbených muffinů bývá pracné. Pokud není dost formiček, musí se plnit a vkládat do trouby několikrát na desítky minut.

Pomůže elektrický muffinovač. Jde o kovovou pečicí formu určenou přímo na muffiny, která se ale zahřívá sama, proto není potřeba používat troubu.

Forma má několik prohlubní s nepřilnavým povrchem, které se jednoduše naplní těstem, poté se přiklopí víko a za pár minut jsou muffiny hotové.

Výrobník sody

Není nutné nosit těžké balíky perlivých vod ze supermarketu. Voda s bublinkami se dá připravit i doma. Stačí si vybrat jeden z přístrojů na výrobu sody a domácí limonády.

Díky bombičkám s oxidem uhličitým dokáže z obyčejné vody z kohoutku udělat vodu s bublinkami, anebo sladkou limonádu - to díky sirupům různých příchutí.

Z obyčejné vody z kohoutku tak snadno vytvoříte třeba malinovou limonádu, colu či ledový čaj.

Odstředivý odšťavňovač

Fresh juice z čerstvého ovoce si také můžete snadno připravit doma. Pomůže vám k tomu odstředivý odšťavňovač. Ten ovoce či zeleninu nejprve nastrouhá a poté odšťavní.

Tento typ odšťavňovače pracuje rychle. Mívá také velký plnicí otvor, takže je možné do něj vkládat třeba celá jablka.

Výrobník zmrzliny

V horkých dnech se může hodit i stroj na zmrzlinu. Díky němu si můžete vychutnávat domácí zmrzlinu, která bude připravená jen z ingrediencí, které si sami zvolíte. Je také možné koupit směs na zmrzlinu. Výrobník zmrzliny se dá používat i k chlazení nápojů, některé zvládnou výrobu jogurtu.

 

Právě se děje

Další zprávy