Potřebujete garáž? Nezapomeňte správně určit rozměry

Andrea Berniová
12. 9. 2012 7:59
Víte, že garáž může zabírat na pozemku méně místa? A přemýšleli jste už o mobilní garáži?

Pokud máte rodinný dům a také auto, určitě by vám neměla chybět garáž. Ta auto ochrání před nepřízní počasí i před zloději. Navíc v ní můžete uskladnit třeba letní či zimní pneumatiky a další příslušenství, ale třeba i jízdní kola a další předměty, které se příliš nehodí pro uchování v domě.

Garážové stání nepotřebuje tolik prostoru

Můžete mít klasickou zděnou garáž. Opravdu dobře vypadá, když je vzhledem podobná vašemu domu (má podobný nátěr i střechu) a nepůsobí tedy na pozemku rušivě. Častým řešením je garážové stání. To nebývá zcela uzavřené, většinou jde o dřevěnou konstrukci se střechou. Výhodou garážového stání je, že nezabírá tolik místa. To ocení obzvlášť majitelé menších pozemků.

Garáž můžete i přesouvat

Věděli jste, že existuje i mobilní garáž? Pokud garáž potřebujete, ale nejste si jistí umístěním, je pro vás právě ta mobilní ideálním řešením. Taková garáž sice potřebuje pevný a rovný podklad, například beton, ale není s ním pevně spojena. Pokud jí podobný povrch později vytvoříte někde jinde, dá se tam garáž přesunout, když vám její momentální umístění přestane vyhovovat. Mobilní garáž může být třeba z plechu, ale i z betonu. I dvojgaráž může být mobilní.

Automatická vrata otevřete na dálku

Zásadní je ještě před počátkem stavby garáže správně stanovit její celkové rozměry a také šířku a výšku vjezdu. Například terénní auto bude určitě potřebovat více prostoru. Pokud víte, že vás nebude bavit stále ručně otevírat a zavírat garážová vrata, pořiďte si ta automatická. Stačí stisknout jedno tlačítko na dálkovém ovládání a vrata se otevřou. Když jimi projedete, můžete je zase zavřít, aniž byste museli vystoupit z auta. Automatická vrata mohou být rolovací, anebo výklopná.

 

Právě se děje

Další zprávy