Automatická vrata a brány se dají ovládat na dálku

Andrea Berniová
3. 9. 2012 10:49
Proč v dešti či mrazu trpět při ručním otevírání vrat, když to není nutné?
Automatická vrata nemusíte otevírat ručně
Automatická vrata nemusíte otevírat ručně | Foto: Naxos

Pokud zrovna přemýšlíte o pořízení nových vrat, uvažujte o těch na dálkové ovládání. Automatická vrata či brány vám nabídnou příjemný komfort. Za deště už kvůli ručnímu otevírání vrat nezmoknete. V zimě nebudete muset zmrzlýma rukama odemykat zámek na vratech. Stačí stisknout tlačítko na dálkovém ovládání. A můžete při tom stát u vchodových dveří, anebo už sedět v autě.

Když pak vraty projedete, opět stačí jediný stisk tlačítka, aby se za vámi zavřela. Nemusíte se bát, že by vrata začala zavírat sama od sebe a zničila vám auto. Díky pojistce, která zaznamená předmět stojící jim v cestě, se vrata nezavřou.

Posuvná, anebo dvoukřídlá vrata?

Můžete mít klasická dvoukřídlá vrata, která se po stisknutí tlačítka na ovladači otevřou směrem dovnitř. To ale vyžaduje dostatek místa na pozemku pro jejich otevření. Pak jsou tu posuvné brány. V jejich případě tvoří bránu jen jedna část, která se odsouvá do strany. Vedle posuvné brány tak musí být na pozemku víc místa, než jak je sama dlouhá.

Vyberte jeden z těchto typů podle toho, jaké prostorové možnosti nabízí váš pozemek. Pokud máte dostatek místa vedle vrat, volte posuvnou bránu. Jestli je naopak dost prostoru za bránou, tedy na příjezdové cestě, můžete se rozhodnout pro dvoukřídlá vrata, která se otevírají dovnitř. Vedle vrat ještě můžete mít klasickou branku s klikou.

A jak automatická vrata či brány vypadají? Mohou být kompletně z kovu, ale oblíbené jsou i brány, které mají kovovou pouze konstrukci a jinak se skládají z dřevěných planěk. Vrata by ale vždy měla být ze stejného materiálu jako plot.

 

 

Právě se děje

Další zprávy