Orco prodává většinu ruského majetku za 1,3 miliardy

Veronika Skálová Veronika Skálová
31. 8. 2011 10:55
Orco se bude soustředit na aktivity v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti
Pražská vize Orca - nová čtvrť v Bubnech stále platí.
Pražská vize Orca - nová čtvrť v Bubnech stále platí. | Foto: Orco group

Praha - Většinu svých nemovitostí a projektů v Rusku prodává za 53 milionů eur, tedy asi 1,3 miliardy korun, developerská společnost Orco.

Firma to oznámila na svých internetových stránkách. Prodej zahrnuje logistické budovy, obytné nemovitosti, kanceláře a stavební pozemky, které mají podle Orca celkovou hodnotu 57 milionů eur.

Šéf Orka Jean-Francois Ott to vysvětlil soustředěním aktivit společnosti do střední Evropy. "Pokračujme ve strategii, v níž se chceme zaměřit na čtyři základní města: Prahu, Berlín, Varšavu a Budapešť. Prodej majetku v Rusku, jehož cena bude zaplacena v letech 2011 a 2012, a vylepšená struktura, nám umožní využít jakéhokoliv zlepšení na trhu v následujících letech," uvedl ve zprávě Ott.

První milion eur má být uhrazen v hotovosti ještě do konce tohoto roku, zbytek prodejní ceny v roce 2012.

Ze svých ruských aktivit si tak Orco ponechává pouze moskevský hotel Pokrovka, který je součástí značky MaMaison Hotels & Residencies, a podíl v nákupním centru Filion.

Developerská společnost, která se v uplynulých letech potýkala s vysokým zadlužením a více než rok existovala v režimu ochrany před věřiteli, má ve středu zveřejnit své výsledky za letošní první pololetí. Za první tři měsíce se jí podařilo snížit čistou ztrátu na 4,37 milionu eur (asi 108 milionů korun).

Nový obchodní plán, který se stal spásou Orca, počítá se splacením všech dluhů do roku 2020.


 

Právě se děje

Další zprávy