Nábytek z dřevěného masivu je kvalitní a dlouho vydrží

Andrea Berniová
7. 11. 2012 8:41
Pokud chcete opravdu odolný nábytek, je pro vás ten z dřevěného masivu správnou volbou
Dřevěný nábytek je odolný
Dřevěný nábytek je odolný | Foto: Isifa/Thinkstock

Pokud nově zařizujete interiér, určitě přemýšlíte třeba o tom, jakou by měl mít podlahu, anebo jak vymalovat stěny. A co nábytek? Už jste o něm uvažovali?

Jestli sháníte odolný nábytek, který toho vydrží opravdu hodně a navíc ještě dobře vypadá, zvolte ten z dřevěného masivu. Za kvalitní dřevěný nábytek si ovšem připlatíte - bude pravděpodobně dražší než ten z lamina. Kvalita a životnost je ale nesrovnatelná, nábytek z dřevěného masivu vydrží opravdu dlouho. Do kvalitního vybavení domácnosti se vyplatí investovat.

Nábytek ze dřeva je originální

Už sama struktura dřeva každý kus nábytku zdobí. Navíc právě díky nepravidelnostem ve vzhledu dřeva je každý kus nábytku originál. Můžete si tak být jistí, že nikdo nemá doma úplně stejnou židli, stůl, skříňku či postel.

Nábytek z dřevěného masivu se vám bude zamlouvat, obzvlášť pokud máte rádi přírodní materiály a chcete podle toho zařídit interiér. Jen pozor na kombinování různých typů dřeva v jedné místnosti. Pokud je dřevěná i podlaha, musí ladit s barvou a typem dřeva nábytku. Stejné je to s dveřmi či dřevěnými nášlapy schodiště. Může být těžší dřevěné prvky správně zkombinovat, výsledek ale stojí za to.

Tento typ nábytku se hodí obzvlášť do interiérů zařízených v přírodním stylu, ale i na chaty a chalupy. Dřevěný nábytek pravidelně kontrolujte - může ho totiž napadnout červotoč. Proto pátrejte po malých chodbičkách ve dřevě. Jestli se z vašeho nábytku navíc sype jemný prášek, máte co dočinění s tímto škůdcem. Když se proti němu nezasáhne včas, dokáže dřevěné vybavení interiéru zcela zničit.

 

Právě se děje

Další zprávy