Izolační skla? Zdokonalte svá okna a ubráníte se chladu

Andrea Berniová
22. 10. 2012 16:18
Izolační skla mají různé funkce. Mohou zabránit tepelným ztrátám, ale také akusticky izolují

Zima už je za dveřmi. Jste na ni připraveni? Máte zkontrolovaný plynový kotel, či dostatek pelet nebo palivového dřeva? Za vytápění můžete ušetřit značné částky, pokud se budete zajímat o to, kam se teplo z vašeho domu ztrácí.

Jestli jste svůj dům nechali zateplit a vyměnili jste stará okna za nová a lépe těsnící, určitě zaplatíte za vytápění méně. Nezapomeňte také na zateplení střechy. Můžete k němu využít třeba foukanou izolaci.

Odráží paprsky, chrání před hlukem

Ale co okenní tabulky? Tam se tepelným ztrátám jen tak neubráníte. Přemýšlejte proto o izolačních sklech. Ta se umisťují nejen do oken, ale i do vstupních dveří, do terasových dveří a dokonce také do celoskleněných fasád.

Izolační skla vás nemusejí chránit jen před chladem. Může jít o tvrzená skla - ta jsou velmi odolná proti prasknutí. Některé typy skel dokážou také odrážet sluneční paprsky nebo chránit obyvatele domu před hlukem z ulice. Seženete i multifunkční skla, ta tepelně izolují a zároveň odrážejí sluneční paprsky. Izolační skla bývají dražší než ta klasická.

Izolační skla snižují výdaje

V čem spočívají izolační schopnosti těchto skel? Nejde jen o jednu tabulku, izolační skla bývají minimálně dvojitá. Mezi jednotlivými tabulkami je volný prostor vyplněný inertními plyny. Izolační skla si můžete nechat vyrobit na míru podle tvaru a velikosti vašich oken. Výměna skel se dá provést na různých typech oken.

Izolační skla vám tedy pomohou snížit náklady na vytápění, zbaví vás hluku z ulice nebo vtíravých slunečních paprsků a dům díky nim může být lépe zabezpečen. Je jen na vás, kterým funkcím dáte přednost.

 

Právě se děje

Další zprávy