Budete zateplovat? Pak zkuste foukanou izolaci

Andrea Berniová
9. 10. 2012 9:49
Foukaná izolace se dá jednoduše a rychle aplikovat i do těžce přístupných míst

Dny a noci jsou stále chladnější. Už jste začali topit? Připadají vám ceny vytápění příliš vysoké? Přemýšlejte o zateplení. Díky němu ušetříte dost peněz za vytápění. Teplo neuniká do okolí stěnami, důležité je i zateplení střechy, stejně jako dobře těsnící okna. Jak ale zateplit nejlépe? Zkuste foukanou izolaci.

Zateplete nejen střechu

Foukaná izolace nabízí velkou výhodu: k její aplikaci se používá hadice, kterou se izolační materiál přivádí na určené místo pomocí stroje. Hadice se dostane v podstatě kamkoli - i do obtížně přístupných míst. Proto se často používá k zateplení střechy, ale nejen tam. Při suché aplikaci foukané izolace totiž není nezbytné sundávat horní plášť střechy.

Co se týče materiálu, můžete svůj dům tímto způsobem zateplit foukanou celulózou, polystyrenem či minerálem. Třeba celulózová izolace nejen dobře udržuje teplo uvnitř domu, ale dokáže také velmi dobře akusticky izolovat. Případný hluk z okolí tak bude díky ní mnohem snesitelnější.

Po aplikaci foukané izolace nezbude žádný odpad

I pro zateplení stropů se foukaná izolace hodí - a ani stropy není potřeba rozebírat. Ušetříte si tak spoustu práce. Stropem může na nepoužívanou půdu unikat spousta tepla. Když strop zateplíte, příjemná teplota se v interiéru udrží déle. Proces zateplení stropu tímto způsobem může trvat jen několik hodin.

I podlahu či stěny (zděné a dřevěné) můžete zateplit foukanou izolací. Stejně jako u střechy, ani zde nebývá většinou nutná demontáž konstrukce. Výhodou foukané izolace také je, že po ní nezbude žádný odpad - použije se jen tolik materiálu, kolik je potřeba, a dostane se tam, kde má být.

 

Právě se děje

Další zprávy