Bazénová dlažba nesmí klouzat, jinak hrozí úraz

Andrea Berniová
16. 7. 2012 6:13
S dlažbou je vstup do bazénu a vycházení z něj pohodlnější. Jakou dlažbu ale vybrat?
Kluzká dlažba může být nebezpečná obzvlášť dětem
Kluzká dlažba může být nebezpečná obzvlášť dětem | Foto: Isifa/Thinkstock

Bazén, to je nepostradatelná součást vaší zahrady, obzvlášť když udeří letní vedra. Zapuštěný bazén může vypadat elegantněji, ale s jeho zabudováním je dost práce. Ten nadzemní se sice nemusí líbit každému, ale jeho instalace je často snadná a někdy se dá na zimu uklidit, čímž vznikne na zahradě víc místa.

Bazén už možná máte, ale vyřešili jste také úpravu jeho bezprostředního okolí? Chodit do bazénu rovnou z trávníku nemusí být zrovna pohodlné. Když půjdete bosi, pravděpodobně do bazénu přinesete nečistoty - stébla trávy nebo hlínu.

Neustálé vyzouvání bot, když chcete jít do bazénu, a jejich mokré nazouvání, když z něj vycházíte, nemusí být příliš pohodlné. Tento problém by mohla vyřešit dlažba.

Bezpečnost je nejdůležitější

Jakou dlažbu ale k bazénu vybrat? Rozhodně musí být protiskluzová, to je nejdůležitější kritérium, které byste rozhodně měli brát v potaz. Pokud bude dlažba klouzat, hrozí vám úraz. Proto je při výběru bazénové dlažby potřeba upřednostňovat právě na její protiskluzovou úpravu.

Možná chcete, aby byla dlažba u bazénu stejná jako ta, kterou už máte na terase. Pokud ale víte, že při dešti není radno se po terase procházet v mokrých botách, svou volbu ještě promyslete. Vyberte raději bezpečnější dlažbu, která sice nebude úplně identická s tou terasovou, ale bude bezpečnější.

Neklouže betonová ani vymývaná dlažba

Který typ dlažby tedy vybrat? Ptejte se zkrátka po dlažbě s protiskluzovou úpravou. Neklouže třeba betonová dlažba. Navíc dobře absorbuje vodu, která se na ní nebude držet. Bere ji ale i z půdy, proto se možná trávě v bezprostředním okolí dlaždic nebude moc dařit. Díky členitému povrchu neklouže ani vymývaná dlažba.

 

Právě se děje

Další zprávy