Dlažba, co připomíná kamínky? Zkuste vymývanou dlažbu

Andrea Berniová
27. 6. 2012 7:00
Vymývaná dlažba je pevná, mrazuvzdorná, protiskluzová a má dlouhou životnost
Vymývaná dlažba se vyrábí z říčních kamenů
Vymývaná dlažba se vyrábí z říčních kamenů | Foto: Aktuálně.cz, Jaroslav Pikous

Chcete si nechat vydláždit terasu nebo chodníček na zahradě? Možná právě vybíráte, jaký typ dlažby zvolit. Už jste slyšeli o vymývané dlažbě? Povrch dlaždic je tvořen kamenivem, často jde o říční kameny nebo vápencovou či žulovou drť. Tento typ dlažby je zajímavý svou strukturou, a to právě díky kamenivu.

Můžete vybírat z různých barev. Kromě tmavších odstínů, jako je hnědá a černá, seženete třeba i žlutou, bílou nebo růžovou. Dlaždice různých barev můžete libovolně kombinovat. Vymývaná dlažba se hodí právě pro vytváření zahradních chodníčků, ale také ji můžete použít pro vydláždění terasy či balkonu nebo okolí bazénu. Dlaždice seženete v menších i větších rozměrech.

Seženete různé tvary dlaždic

U vymývané dlažby láká především její přirozený vzhled. Nejde o sterilní, stále stejnou a pravidelnou dlažbu. Tyto dlaždice vypadají jako jednotlivé kamínky, nepůsobí tedy nudně a rozhodně nevypadají jako každá druhá dlažba. Dlaždice seženete v různých tvarech, nejen v tom čtvercovém. Prodávají se i dlaždice ve tvaru kruhu, půlměsíce nebo pásku. K vymývané dlažbě seženete i obrubník stejného vzhledu.

Vymývaná dlažba je odolná a protiskluzová

Dlažba je velmi pevná a také dobře odolává mrazu i působení vody. Dá se kombinovat s jinými dlažbami a je protiskluzová. Proto je vhodná i na umístění k bazénu. Můžete na ni také zaparkovat auto, hodí se tedy i na příjezdové cesty. Má dlouhou životnost a při deštích se na ní neshromažďuje voda - je totiž odváděna spárami mezi kameny.

Velkou výhodou vymývané dlažby je její neobvyklý vzhled. Nebudete si tak doma připadat jako na šedivém betonovém parkovišti.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaká dlažba se vám bude líbit? 


 

 

Právě se děje

Další zprávy