Babiš chystá v Průhonicích další restauraci, chce michelinskou hvězdu

ČTK ČTK
30. 3. 2016 10:46
Podnik by měl být otevřen od podzimu příštího roku v rekonstruovaném bývalém hotelu Magnolia. Má mít stejné ambice jako Babišova restaurace v jižní Francii. Působit by v něm měli i členové michelinského týmu francouzské Palomy včetně šéfkuchaře Nicolase Decherchiho.
Francouzská restaurace Paloma.
Francouzská restaurace Paloma. | Foto: Paloma (iHNed.cz)

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) chystá v pražských Průhonicích otevření restaurace Paloma, která má mít stejné ambice jako jeho restaurace v jižní Francii, tedy získání michelinské hvězdy. Podnik by měl být otevřen od podzimu příštího roku v rekonstruovaném bývalém hotelu Magnolia. Informoval o tom deník E15.

Babišova francouzská restaurace, která je v Mougins u známého dějiště každoročního filmového festivalu v Cannes, získala už dvě z nejvýše tří možných hvězdiček ve známém Michelinově průvodci pro rok 2015, který hodnotí kvalitu restaurací. První hvězdičku podnik obdržel už v průvodci pro rok 2014, tedy půl roku po svém otevření.

Jsem věčně nespokojený, na personál křičím, ale hulvát nejsem, říká šéfkuchař Field Restaurantu Radek Kašpárek. Od svých kuchařů vyžaduje pokoru.
21:26
Jsem věčně nespokojený, na personál křičím, ale hulvát nejsem, říká šéfkuchař Field Restaurantu Radek Kašpárek. Od svých kuchařů vyžaduje pokoru. | Video: Martin Veselovský

Mluvčí Babišova koncernu Agrofert Karel Hanzelka deníku řekl, že podle aktuálních záměrů bude koncept gastronomie v průhonické restauraci v zásadě totožný s francouzským podnikem. Působit by v ní měli i členové michelinského týmu francouzské Palomy včetně šéfkuchaře Nicolase Decherchiho.

Vedle restaurace ve Francii má Babiš tři další v Česku, a to vedle sídla Agrofertu v Praze-Chodově, v Průhonicích v sokolovně, třetí pak i s hotelem na farmě Čapí hnízdo v Olbramovicích na Benešovsku. V kauze Čapí hnízdo Babiš v současné době čelí podezření ze zneužití evropských peněz pro tento projekt. Podezření na dotační podvod v této souvislosti vyšetřuje česká policie i Evropský úřad proti podvodům.

 

Právě se děje

Další zprávy