Automobilky přichází s vlastním "šrotovným". Bonus za starý vůz nabízí Škoda i Toyota

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 6. 2020 6:02
Řada evropských států zvažuje, vzhledem k výraznému propadu trhu s novými auty kvůli pandemii koronaviru, zavedení šrotovného. Tedy podpory nákupu nového vozu formou slevy za vyřazení staršího automobilu. V Česku zatím takové plány neexistují, řada dovozců ale nabízí vlastní formu "šrotovného", takzvaný výkupní bonus. Jak velké slevy výměnou za starý vůz značky nabízí? Podívejte se do galerie.

Ford - 10 až 50 tisíc korun

Ford momentálně nabízí výkupní bonus za starý vůz k pěti modelům. Nejmenší slevu dostane zájemce o Fiestu - nižší stupně Trend a Titanium znamenají slevu 10 tisíc korun, vyšší ST-Line a Active slevu 20 tisíc korun. Kompaktní Focus to má rozdělené podobně, to znamená, že pro výbavy Trend a Trend Edition je bonus 15 tisíc korun a pro Titanium, ST-Line a Active dosahuje 30 tisíc korun. Nutno podotknout, že podle ceníku je pro získání bonusu pro základní výbavu Trend zároveň nutné objednat příplatkovou výbavu za minimálně 20 tisíc korun.

Malé SUV Puma nabízí výkupní slevu 20 tisíc korun pro výbavy Titanium a ST-Line nebo 30 tisíc korun pro výbavy Titanium X a ST-Line X. Výkupní bonus dalšího malého SUV EcoSport je opět ve výši 20 tisíc korun pro výbavy Trend a Trend Plus a 30 tisíc korun pro výbavy Titanium a ST-Line. Nejvyšší výkupní výhodu poskytuje modrý ovál na novou Kugu - 40 tisíc korun na výbavy Titanium a Titanium X (ovšem nikoliv na úplně základní verzi Trend), respektive 50 tisíc korun na výbavy ST-Line, ST-Line X a Vignale.

Mimo to Ford podobně jako Citroën nabízí i další slevy nepodmíněné výkupem starého vozu, případně u novinek Puma a Kuga jde o zaváděcí ceny.

Příklady základních cen po započtení výkupního bonusu

  • Ford Fiesta 1.1 Trend - 304 900 Kč
  • Ford Focus 1.0 EcoBoost Trend - 374 900 Kč
  • Ford Focus Kombi 1.0 EcoBoost Trend - 384 900 Kč
  • Ford Puma 1.0 EcoBoost Titanium - 429 900 Kč
  • Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Trend - 349 900 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy