Základní Fabia už není holobyt. Škoda zveřejnila ceny omlazeného bestselleru, jsou vyšší než dřív

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 8. 2018 6:09
Na jaře v Ženevě odhalila Škoda omlazenou podobu Fabie, jednoho z nejprodávanějších aut v České republice. Malý hatchback nebo kombi dostal upravenou přední i zadní část, modernější interiér a především přišel o naftové motory. O ty mezi zákazníky nebyl příliš velký zájem. Na začátku druhé poloviny prázdnin pak mladoboleslavská automobilka odhalila ceny své novinky. Ty jsou sice na první pohled vyšší než v minulosti, zároveň se s tím ale pojí mnohem bohatší výbava.
Foto: Škoda Auto

Fabia Ambition

Druhý výbavový stupeň Ambition přináší oproti Fabii Active navíc Front Assist. Z komfortních a zábavních prvků má tento stupeň rádio Swing s dotykovým displejem s úhlopříčkou 6,5 palce, kožený volant i hlavici řadicí páky nebo omezovač rychlosti. Vzhled determinují mlhovky nebo 15palcová litá kola. Právě ta spolu například s multimediálním systémem či koženým paketem jsou novinkou oproti verzi Ambition před modernizací.

V ceníku zatím chybí sumy pro nejslabší tříválec o výkonu 44 kW. Verze s 55 kW stojí 299 900 korun, což je o 20 tisíc více než doposud. Slabší TSI začíná na 314 900 korunách, silnější na 330 900 korunách. Automat DSG stojí 30 tisíc korun navíc, karoserie kombi znamená příplatek 14 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy