Základní Fabia už není holobyt. Škoda zveřejnila ceny omlazeného bestselleru, jsou vyšší než dřív

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 8. 2018 6:09
Na jaře v Ženevě odhalila Škoda omlazenou podobu Fabie, jednoho z nejprodávanějších aut v České republice. Malý hatchback nebo kombi dostal upravenou přední i zadní část, modernější interiér a především přišel o naftové motory. O ty mezi zákazníky nebyl příliš velký zájem. Na začátku druhé poloviny prázdnin pak mladoboleslavská automobilka odhalila ceny své novinky. Ty jsou sice na první pohled vyšší než v minulosti, zároveň se s tím ale pojí mnohem bohatší výbava.
Foto: Škoda Auto

Fabia Active

Základní provedení Fabie dostalo označení Active a je vybaveno lépe než u verze před faceliftem. V základu je šestice airbagů, na bezpečnost dohlíží také třeba multikolizní brzda. Širší je především nabídka komfortních prvků - oproti dřívějšku má i základní Fabia manuální klimatizaci, rádio se čtyřmi reproduktory a USB slotem, elektrická přední okna, palubní počítač nebo elektrická zrcátka. Vizuálně dostal vůz chromovaný rámeček masky chladiče, 15palcová ocelová kola s okrasnými kryty nebo střešní ližiny (u verze kombi).

Celkově Škoda uvádí, že dodatečné výbavové prvky mají hodnotu přes 30 tisíc korun. Celkem logicky tak stoupla i cena základní Fabie - s benzinovým tříválcem o výkonu 44 kW stojí 259 900 korun, což je o 16 tisíc korun více než dříve. Tato nejlevnější verze ale bude dostupná až později, zájemce o verzi Active tak musí zvolit tříválec o výkonu 55 kW za nejméně 279 900 korun. I nadále platí, že nejslabší tříválec není dostupný s karoserií kombi, která je ve srovnatelné verzi dražší o 14 tisíc korun. Fabia Active je vedle motoru MPI dostupná i se slabším tříválcem TSI za cenu od 294 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy