Základní Fabia už není holobyt. Škoda zveřejnila ceny omlazeného bestselleru, jsou vyšší než dřív

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 8. 2018 6:09
Na jaře v Ženevě odhalila Škoda omlazenou podobu Fabie, jednoho z nejprodávanějších aut v České republice. Malý hatchback nebo kombi dostal upravenou přední i zadní část, modernější interiér a především přišel o naftové motory. O ty mezi zákazníky nebyl příliš velký zájem. Na začátku druhé poloviny prázdnin pak mladoboleslavská automobilka odhalila ceny své novinky. Ty jsou sice na první pohled vyšší než v minulosti, zároveň se s tím ale pojí mnohem bohatší výbava.

Fabia Monte Carlo

Cenově nejvýše je v nabídce omlazené Fabie posazen stupeň Monte Carlo. Ten se pyšní třeba 16palcovými litými koly v černé barvě, difuzorem, zadním spoilerem, prahovými lištami, kryty zrcátek a maskou chladiče v černé barvě nebo logy Monte Carlo na bočních sloupcích. Z komfortní a bezpečnostní výbavy má oproti verzi Ambition navíc automatickou klimatizaci, LED světlomety, elektrická okna vzadu, rádio se šesti reproduktory, Bluetooth nebo zadní parkovací senzory.

Se slabším TSI stojí Fabia Monte Carlo 374 900 korun, silnější přijde na 390 900 korun. K dispozici je i automat za 30 tisíc korun a kombi za 14 tisíc korun. Pokud bychom porovnali ceník novinky s předchozí verzí Fabie, zjistíme, že Monte Carlo se slabším TSI a karoserií hatchback zlevnilo o tisícovku a ostatní verze zdražily o jeden až devět tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy