Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV už sice má za sebou premiéru na začátku září v Praze a automobilka zároveň spustila i předprodej - ceny začínají na 1 059 900 korunách -, ale až na jaře letošního roku si budou moci auto zákazníci reálně odvézt. Vzhledem k tomu, že o Enyaqu iV toho ale bylo napsáno v posledních měsících skutečně hodně (první dojmy si můžete přečíst tady, analýzu cen najdete tady, srovnání s konkurencí zde a konečně na porovnání s VW ID.4 se můžete podívat tady), připomeňme telegraficky jen ta nejdůležitější fakta.

Zatím je možné auto objednávat ve verzi s pohonem zadních kol a výkonem 132 nebo 150 kW. Baterie slabšího provedení má využitelnou kapacitu 58 kWh, což stačí na dojezd 390 km, silnější provedení má využitelnou kapacitu 77 kWh a dojezd 510 km. Postupně, pravděpodobně v letošním roce, dorazí i provedení se dvěma elektromotory a pohonem všech kol, respektive nejsilnější provedení RS s výkonem 225 kW. Ke konci roku bude mít premiéru rovněž verze s karoserií typu SUV-kupé.

 

Právě se děje

Další zprávy