Nejlevnější cesta k pohonu všech kol. Těchto deset modelů podzimní počasí nepřekvapí

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 9. 2022 6:02
Podzimní počasí opět naplno udeřilo a auta bez střechy začínají pomalu střídat modely s pohonem všech kol. Právě na kluzkém povrchu jejich vlastnosti vyniknou nejlépe. Jenomže podobně jako celý trh, i čtyřkolky rok od roku zdražují. Vidět je to i v následujícím přehledu nejlevnějších aut s pohonem všech kol na českém trhu.
Foto: Subaru

Subaru Impreza - 630 000 Kč

Pohon všech kol je většinou spojený s autem typu SUV: má větší světlou výšku, vyšší pozici za volantem a vzhledem k tomu, že už od začátku je o něco dražší než běžné auto, příplatek za čtyřkolku se do jeho ceny tak nějak jednodušeji skryje. Náhon na obě nápravy ale nabízejí i kompaktní hatchbacky, nejlevnějším z nich je Subaru Impreza za 630 tisíc korun. V tu chvíli je pod kapotou mildhybridní benzinová šestnáctistovka typu boxer o výkonu 84 kW v kombinaci s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem. Není to žádný rychlík, nicméně s atmosférickým plněním už dnes tak trochu solitér.

Ve výbavě Trend ES pak nechybí rádio s 6,5palcovým displejem (a stále i CD přehrávačem), automatická klimatizace, adaptivní tempomat, vyhřívání předních sedadel, nouzové brzdění nebo pomocník pro jízdu v pruhu.

 

Právě se děje

Další zprávy