Nejlevnější cesta k pohonu všech kol. Těchto deset modelů podzimní počasí nepřekvapí

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 9. 2022 6:02
Podzimní počasí opět naplno udeřilo a auta bez střechy začínají pomalu střídat modely s pohonem všech kol. Právě na kluzkém povrchu jejich vlastnosti vyniknou nejlépe. Jenomže podobně jako celý trh, i čtyřkolky rok od roku zdražují. Vidět je to i v následujícím přehledu nejlevnějších aut s pohonem všech kol na českém trhu.
Foto: Martin Frei

Suzuki Vitara - 601 900 Kč

Japonské Suzuki patří mezi už protřelé zástupce nejlevnějších aut s pohonem všech kol. Prvním ze čtyř jeho modelů v žebříčku je Vitara s benzinovou mildhybridní čtrnáctistovkou a manuální šestistupňovou převodovkou. Výkon takového vozu je 95 kW, přičemž se momentálně prodává od 601 900 korun. Od minulého roku tedy japonské SUV překročilo pomyslnou šestisettisícovou hranici, protože ještě loni v listopadu jej bylo možné se stejným motorem koupit za 553 900 korun.

Výbava Premium je však docela bohatá. Obsahuje pomocníka pro jízdu v pruhu, nouzové brzdění, adaptivní tempomat, automatickou klimatizaci, rádio s dotykovou obrazovkou, couvací kameru, vyhřívání předních sedadel, diodová hlavní světla, mlhovky nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy