Nejlevnější cesta k pohonu všech kol. Těchto deset modelů podzimní počasí nepřekvapí

Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 9. 2022 6:02
Podzimní počasí opět naplno udeřilo a auta bez střechy začínají pomalu střídat modely s pohonem všech kol. Právě na kluzkém povrchu jejich vlastnosti vyniknou nejlépe. Jenomže podobně jako celý trh, i čtyřkolky rok od roku zdražují. Vidět je to i v následujícím přehledu nejlevnějších aut s pohonem všech kol na českém trhu.
Foto: Suzuki

Suzuki S-Cross - 599 900 Kč

Suzuki S-Cross stihlo během roku generační výměnu, ačkoliv spíše než o zcela novou generaci je řeč o důkladném faceliftu exteriéru a interiéru. S-Cross je o něco větší než Suzuki Vitara, má ale stejnou techniku. Mildhybridní zážehovou čtrnáctistovku o výkonu 95 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Pohon všech kol se vejde těsně pod šest set tisíc, stojí 599 900 korun.

Je tedy o něco levnější než Vitara, loni to přitom bylo naopak. I S-Cross zdražil, loni stálo dnes už minulé vydání auta s pohonem 4×4 od 561 900 korun. Výbava Premium obsahuje mezi jinými nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu nebo čtení dopravních značek. Vedle toho nechybí dvouzónová automatická klimatizace, rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, couvací kamera, parkovací senzory vpředu i vzadu, adaptivní tempomat, mlhovky, diodová světla nebo litá kol.

 

Právě se děje

Další zprávy