Souboj o nejlepší rodinné SUV. Nová Kia Sorento nastupuje proti Škodě Kodiaq a dalším

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 10. 2020 6:02
Segment SUV střední třídy je v Česku dlouhodobě kořistí Škody Kodiaq, která nechává konkurenty prodejními čísly daleko za sebou. Za devět měsíců letošního roku má na svém kontě už 4503 prodaných kusů. To taková Kia Sorento je jen na 46 kusech, za což ale může generační výměna. Právě začátkem října totiž začala česká Kia přijímat objednávky na čtvrtou generaci Sorenta. Porovnali jsme ji s Kodiaqem.
Foto: Kia

Kia Sorento Comfort - od 1 099 980 Kč

Základem nabídky nového Sorenta je výbava Comfort. Ta je dostupná jen s naftovým agregátem, který i bez pohonu všech kol stojí nejméně 1 099 980 korun. Čtyřkolka přijde na dalších 50 tisíc korun.

Z bezpečnostních pomocníků už základní verzi nechybí udržování i následování (tedy držení ve středu) v jízdním pruhu, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, navíc včetně sledování dopravy při odbočování na křižovatce, adaptivní tempomat, čtení dopravních značek s rychlostními limity nebo upozornění na přítomnost osob na zadních sedadlech. Specialitou je potom středový boční airbag.

Komfortní výbava zahrnuje mezi jinými automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, digitální přístrojovou desku, přední i zadní parkovací senzory, couvací kameru, kožený multifunkční volant nebo automatické stěrače. Vizuálně má vůz diodová přední, zadní i mlhová světla, střešní ližiny nebo 17palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy