Souboj o nejlepší rodinné SUV. Nová Kia Sorento nastupuje proti Škodě Kodiaq a dalším

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 10. 2020 6:02
Segment SUV střední třídy je v Česku dlouhodobě kořistí Škody Kodiaq, která nechává konkurenty prodejními čísly daleko za sebou. Za devět měsíců letošního roku má na svém kontě už 4503 prodaných kusů. To taková Kia Sorento je jen na 46 kusech, za což ale může generační výměna. Právě začátkem října totiž začala česká Kia přijímat objednávky na čtvrtou generaci Sorenta. Porovnali jsme ji s Kodiaqem.
Foto: Kia

Kia Sorento Exclusive - od 1 199 980 Kč

Druhý výbavový stupeň Exclusive je přesně o 100 tisíc dražší než základní model, ovšem rovnou s turbodieselem a čtyřkolkou. 1 199 980 korun pak stojí i hybridní pohon, zájemce si tedy může vybrat, aniž by byl nucen za částečně elektrifikovaný pohon cokoliv připlácet.

Z výbavových prvků má druhý stupeň navíc pomocníka pro jízdu na dálnici, který kombinuje adaptivní tempomat s udržováním auta uprostřed jízdního pruhu. Dále mu nechybí navigace s 10,25palcovým displejem, která obsahuje i rozhraní Apple CarPlay a Android Auto, vyhřívaná přední sedadla a volant, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče nebo bezklíčové odemykání a startování. Kola mají u hybridu 17 a u turbodieselu 18 palců a přední plně diodové reflektory mají automatické přepínání dálkových světel.

 

Právě se děje

Další zprávy