Souboj o nejlepší rodinné SUV. Nová Kia Sorento nastupuje proti Škodě Kodiaq a dalším

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 10. 2020 6:02
Segment SUV střední třídy je v Česku dlouhodobě kořistí Škody Kodiaq, která nechává konkurenty prodejními čísly daleko za sebou. Za devět měsíců letošního roku má na svém kontě už 4503 prodaných kusů. To taková Kia Sorento je jen na 46 kusech, za což ale může generační výměna. Právě začátkem října totiž začala česká Kia přijímat objednávky na čtvrtou generaci Sorenta. Porovnali jsme ji s Kodiaqem.
Foto: Kia

Kia Sorento Premium - od 1 319 980 Kč

Třetí výbava Premium se nabízí také jen s naftovou čtyřkolkou nebo hybridem, a to za stejnou cenu 1 319 980 korun.

Ve výbavě navíc nechybí kamerové sledování mrtvých úhlů v zrcátkách, automatické zabránění nehodě při parkování, pomocník pro bezpečné vystupování, který sleduje situaci za vozidlem a případně nedovolí otevření dveří do chvíle, než je to bezpečné, sledování mrtvých úhlů s pomocníkem pro zabránění kolizím zezadu nebo panoramatický kamerový systém.

Komfortní výbava navíc obsahuje bezdrátové nabíjení chytrých telefonů, audiosystém Bose s 12 reproduktory, elektricky nastavitelné sedadlo spolujezdce, vyhřívaná zadní sedadla, kožené čalounění nebo elektrické víko kufru. Kola pro obě motorizace mají standardně 19 palců, skla zadních bočních a pátých dveřích jsou zatmavená.

 

Právě se děje

Další zprávy