Hyundai i30 po modernizaci: Levná základní verze zůstává, jak si stojí proti Octavii?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 4. 2020 6:02
S cenou od necelých 300 tisíc korun se Hyundai i30 dostalo mezi nejlevnější auta českého trhu. Stále však šlo o rodinný hatchback se všemi důležitými výbavovými prvky. A ačkoliv nošovický model nedávno podstoupil omlazovací kúru, o výhodný základní model nepřišel. Naopak nabídku korejského modelu poprvé doplnily i mild hybridní verze.
Foto: Hyundai

Nejvýše je posazená výbavová linie Style. Ta má třeba nový multimediální systém s 10,25palcovou obrazovkou, navigací, vzdáleným přístupem do vozu a rozpoznáváním dopravních značek omezujících rychlost. Mimo něj dostala nejdražší varianta také elektronickou parkovací brzdu, diodové osvětlení chromovaných klik a nástupního prostoru, dešťový senzor, bezklíčkové odemykání, startování tlačítkem, polokožené čalounění, kolenní airbag pro řidiče, sledování mrtvého úhlu, upozornění na projíždějící vozidla při couvání a nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů. Vizuálně má vůz 17palcová litá kola a zadní diodová světla.

Nabídka motorů obsahuje jen nejsilnější benzinový mild hybrid nebo obě naftové jednotky. Hatchback tak s 85kW 1.6 CRDi začíná na 509 990 korunách, kombi se stejnou jednotkou na 534 990 korunách a Fastback na 519 990 korunách.

Seznam příplatků je opět poměrně snadný. Vedle metalického laku obsahuje ještě paket Premium za 40 tisíc korun s koženým čalouněním, digitálními budíky či adaptivním tempomatem. Na tento paket je navázáno i panoramatické střešní okno za 25 tisíc korun. Bez paketu Premium jej dostat nelze.

 

Právě se děje

Další zprávy