Hyundai i30 po modernizaci: Levná základní verze zůstává, jak si stojí proti Octavii?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 4. 2020 6:02
S cenou od necelých 300 tisíc korun se Hyundai i30 dostalo mezi nejlevnější auta českého trhu. Stále však šlo o rodinný hatchback se všemi důležitými výbavovými prvky. A ačkoliv nošovický model nedávno podstoupil omlazovací kúru, o výhodný základní model nepřišel. Naopak nabídku korejského modelu poprvé doplnily i mild hybridní verze.
Foto: Hyundai

Výbava Comfort je první, která se nabízí nejen pro hatchback a kombi, ale také pro liftback, v jazyku automobilky značený jako Fastback.

V porovnání s variantou Start má navíc mimo jiné například rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, rozhraním USB a iPod a čtyřmi reproduktory, Bluetooth, zadní parkovací senzory a kameru, kožený volant či elektrické ovládání oken vpředu i vzadu. Vizuálně auto odlišují 15palcová litá kola, mlhovky nebo zrcátka a kliky v barvě karoserie.

Na výběr jsou v kombinaci s touto výbavou všechny motory vyjma nejsilnějšího turbodieselu. Sluší se také podotknout, že Fastback se nenabízí s nejslabší benzinovou patnáctistovkou. I proto s litrovým tříválcem startuje na 399 990 korunách. Hatchback stojí od 369 990 korun a kombi od 394 990 korun.

Mezi příplatky jsou opět pouze metalický lak za 16 900 korun, což je cena jednotná pro všechny varianty, a o palec větší kola za pět tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy