Do revíru Fabie vstupuje nové Hyundai i20. Stojí 280 tisíc, v základu sází na bezpečí

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 9. 2020 6:02
Segment malých aut patří i přes nástup SUV v Evropě stále mezi nejpopulárnější, proto jsou nové modely této třídy pro svou značku důležité. A nejinak je tomu i v případě třetí generace Hyundai i20. Ta dostala zcela nový design, větší rozměry a upravené pohonné jednotky. Teď se k tomu přidávají i české ceny, na které se podívejte do galerie. Auto jsme porovnali také s některými konkurenty.
Foto: Hyundai

Hyundai i20 Comfort - od 299 990 Kč

Další na řadě je o 20 tisíc dražší linie Comfort. Ta už se vedle dvanáctistovky za 299 990 korun nabízí i se slabším litrem za nejméně 329 990 korun.

Výbava obsahuje navíc především manuální klimatizaci. Dále má ale také vyhřívaná zpětná zrcátka v barvě karoserie a podélně stavitelný volant (standardně lze upravit jen jeho výšku). Z pohledu ceny a výbavy je tedy spíše než u základní verze sahat po příplatku za samostatnou klimatizaci výhodnější vzít za stejnou cenu rovnou vyšší výbavový stupeň.

Oproti základní výbavě je tady možné také připlatit si za rádio se čtyřmi reproduktory. To v paketu Club spolu s koženým multifunkčním volantem, Bluetooth, dojezdovou rezervou nebo elektrickými zadními okny přijde na dalších 20 tisíc korun. Dalších 10 tisíc pak stojí litá kola s 16 palci, podmíněná nákupem paketu Club.

 

Právě se děje

Další zprávy