Do revíru Fabie vstupuje nové Hyundai i20. Stojí 280 tisíc, v základu sází na bezpečí

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 9. 2020 6:02
Segment malých aut patří i přes nástup SUV v Evropě stále mezi nejpopulárnější, proto jsou nové modely této třídy pro svou značku důležité. A nejinak je tomu i v případě třetí generace Hyundai i20. Ta dostala zcela nový design, větší rozměry a upravené pohonné jednotky. Teď se k tomu přidávají i české ceny, na které se podívejte do galerie. Auto jsme porovnali také s některými konkurenty.
Foto: Hyundai

Hyundai i20 Start - od 279 990 Kč

Co si však nové i20 přiváží nejen z minulosti, ale i od sourozenců, to jsou prakticky téměř pevně dané skladby výbavových stupňů. Na rozdíl od konkurence si tak nelze většinou připlatit za jednotlivé prvky a linie výbavy mají vždy volitelných jen několik málo výbavových balíčků.

Základní verze Start začíná po slevě 40 tisíc korun na částce 279 990 korun. Nabízí se jediný motor, atmosférická dvanáctistovka.

Zájemce se bude muset spokojit s tím, že manuální klimatizaci za své peníze nedostane - ta stojí jako samostatný příplatek dalších 20 tisíc korun. Jinak má ale i vstupní i20 co nabídnout, především v oblasti bezpečnosti. Nechybí jí totiž nouzové brzdění s detekcí chodců, udržování v jízdním pruhu nebo sledování únavy řidiče. Horší je to s komfortní výbavou. Auto má tempomat, elektrická přední okna, automatická světla, samostatné přepínání dálkových světel nebo dálkové centrální zamykání. Kromě klimatizace tak chybí také rádio. Kola základního provedení mají 15 palců a jsou ocelová s celoplošnými kryty.

 

Právě se děje

Další zprávy