Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Eva Srpová

2. Škoda Fabia Combi

Poslední malý kombík na trhu a auto, které dokáže za málo peněz nabídnout dost prostoru pro malou rodinu, rozumné provozní náklady, dostupný servis, a ještě navíc nepůsobí lacině. Škoda Fabia Combi zatím zůstává v prodeji ve své současné třetí generaci a na trhu bude muset několik let vydržet i po generační obměně u hatchbacku.

Výběr motorů není široký, v nabídce je jen 70kW přeplňovaný tříválec. Ten bychom ale s klidným srdcem doporučili ještě v době, kdy byl výběr širší. Dynamiku nabízí dostatečnou a spotřebu příjemnou. Z výbav postačí méně náročným i základní Active (328 900 Kč): má klimatizaci, rádio i elektrická přední okna. Náročnější vezmou verzi Ambition za 348 900 korun a připlatí třináct a půl tisíce za balíček Ambition Plus s Bluetooth, multifunkčním volantem a loketní opěrkou.

 

Právě se děje

Další zprávy