Když nechcete Škodu Octavia: Jaká auta se dají koupit za cenu českého bestselleru?

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 8. 2020 6:02
Škoda Octavia je bestsellerem nejen na českém, ale i evropském trhu. A to navzdory tomu, že i základní model svou cenou atakuje půl milionovou hranici a mezi kompakty patří k nejdražším. Co když však za půl milionu nechcete Octavii? Vybrali jsme některá zajímavá auta, která lze koupit za podobnou cenu jako český bestseller.
Foto: Citroën

Pro sedm cestujících: Citroën Berlingo Live - od 444 900 korun

Sedmimístných aut s cenou do půl milionu korun na českém trhu také není kdovíjaké množství. Pomineme-li Dacii Lodgy a Fiat 500L kombi, jde už jen o trio koncernu PSA - Citroën Berlingo, Opel Combo Life a Peugeot Rifter. Čtvrtá do party, Toyota ProAce City Verso danou hranici významně převyšuje. A ačkoliv na úvodním snímku je k vidění Citroën Berlingo, vzhledem ke stejnému technickému základu je v konečném součtu téměř jedno, kterého z koncernových sourozenců zvolíte.

Berlingo s krátkou karoserií, benzinovým tříválcem 1.2 PureTech o výkonu 81 kW a výbavou Live začíná se sedmi sedadly na akčních 444 900 korun. Opel Combo Life Enjoy se stejným motorem začíná dokonce na akčních 419 900 korunách a konečně Peugeot Rifter Active opět se stejným benzinovým motorem začíná na 417 tisících korunách. Pod půl milionovou hranici se vejde i provedení s prodlouženou karoserií, které má rozvor natažený na 2975 mm místo standardních 2785 mm.

Výbava všech tří vozů pak i za základní cenu obsahuje mimo jiné posuvné dveře na obou stranách vozu, manuální klimatizaci, nouzové brzdění, upozornění na vybočení z jízdního pruhu, čtení dopravních značek, rádio, Bluetooth, multifunkční volant, elektrická přední okna nebo 16palcová ocelová kola s okrasnými kryty.

 

Právě se děje

Další zprávy