Zeman o kandidatuře na prezidenta: Zůstávám na Vysočině

Domácí Domácí
2. 10. 2011 15:04
Tři bývalí premiérové si notovali v diskusním pořadu Václava Moravce

Praha - Bez ohledu na to, jak budou lidovci prosit, Petr Pithart svůj post v Senátu v příštím roce obhajovat nebude. Řekl to na závěr své účasti v nedělních Otázkách Václava Moravce. "Třikrát jsem v přímé volbě svůj mandát obhájil proti kandidátovi ODS, a to stačí," konstatoval senátor.

Spolu s ním byli hosty druhé hodiny diskusního pořadu i Miloš Zeman a Jiří Paroubek.

Všichni tři bývalí premiérové s moderátorem řešili zadlužování České republiky, současnou krizi Evropské unie a na závěr odpověděli na otázku o své blízké politické budoucnosti.

Miloš Zeman na otázku týkající se jeho kandidatury v případě přímé volby prezidenta pouze odpověděl, že hned po natáčení se hodlá vrátit na Vysočnu, ke své nafukovací jachtě a vyjížďkám po rybníce.

Jiří Paroubek se dotazu na své námluvy s ČSNS z uplynulých týdnů vyhnul s tím, že si jen hodlá užívat života, zato diváky pozval na pondělní křest své knihy.

Ve všech probíraných otázkách si bývalí premiéři většinou notovali a současnou vládu podrobili kritice zejména kvůli taktice snižování deficitu státního rozpočtu, nedostatečné podpoře investic a  také příliš malé angažovanosti za přijetí Chorvatska do Evropské unie.

 

Právě se děje

Další zprávy