Zeman navštívil konferenci své strany. Za odměnu

Domácí Domácí
9. 2. 2013 15:59
Zemanovci Pardubického kraje a Zlínska uspěli v krajských volbách
Foto: Ludvík Hradilek

Pardubice - Budoucí hlava státu Miloš Zeman hodlá kromě krajské konference SPOZ v Pardubicích navštívit i obdobné jednání ve Zlíně, kde se sejde druhá ze stranických organizací SPOZ, jimž se podařilo v krajských volbách dostat přes pět procent. 

Řekl to novinářům po návštěvě pardubického jednání.

"Já se řídím zásadou, že je třeba ocenit úspěch a preferovat ty, kdo na základě volebních úspěchů tohoto výsledku opravdu dosáhli," uvedl čestný předseda Strany práv občanů - zemanovci Zeman.

Konference ve Zlínském kraji se uskuteční 2. března.

SPOZ v Pardubickém a Zlínském kraji byly podle něj jediné dvě organizace strany, které se v krajských volbách dostaly přes pětiprocentní práh "a poté sestavily s ČSSD velmi funkční koalice".

Budoucí prezident, který do Pardubic dorazil v 11:00 z Prahy, novinářům řekl, že si chce týden odpočinout na Vysočině. Na pondělí má naplánované setkání s tamními obyvateli. 

"Předpokládám, že to asi bude na delší dobu poslední celý týden na Vysočině a je potřeba se připravit nejen na inauguraci. Předpokládám, že budu mít mnoho milých setkání s představiteli dalších organizací a s výraznými osobnostmi našeho veřejného života," řekl Zeman.

Novinářům také řekl, že během letošního roku ve funkci prezidenta chce navštívit všechny kraje v České republice. 

"Předpokládám, že v rámci těchto dvou nebo možná vícedenních návštěv se setkám s představiteli všech významných institucí v jednotlivých krajích," uvedl.

V Pardubicích v sobotu budoucí prezident příliš nekomentoval možné obsazení vedoucích postů v hradní kanceláři, pouze uvedl, že si velice váží rozhodnutí ředitele protokolu Jindřicha Forejta, který bude ve své funkci pokračovat.

Zeman se v pátek sešel se Schwarzenbergem:

"Prezident může jmenovat jednotlivé vedoucí funkcionáře v hradní kanceláři až po své inauguraci, která je 8. března. Budu čekat na to, kdo si v té hradní kanceláři bude přát zůstat a kdo odejde. V obou případech je to jejich svaté právo. Jasně, a to ještě před prezidentskými volbami jsem řekl pouze to, že nepočítám s pány (ředitelem politického odboru prezidentské kanceláře Ladislavem) Jaklem a (zástupcem vedoucího kanceláře pro oblast komunikace a kultury Petrem) Hájkem," řekl Zeman.

 

Právě se děje

Další zprávy