Z vlády odešel kvůli aféře, teď pomáhá řidit kampaň ODS

Domácí Domácí, Jakub Novák
25. 1. 2012 16:56
Exministr životního prostřední Pavel Drobil je v technickém štábu, který kampaň připravuje
Pavel Drobil s premiérem Petrem Nečasem
Pavel Drobil s premiérem Petrem Nečasem | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Exministr životního prostředí Pavel Drobil, aktér údajné korupční kauzy, bude v hlavním týmu, jenž chystá volební kampaně ODS do podzimních krajských a senátních voleb.

Server Euro.cz uvedl, že se Drobil stal manažerem celé kampaně a později se má stát i jejím politickým šéfem.

Mluvčí ODS Tomáš Bartovský to ale odmítl. "Pavel Drobil je sice členem technického týmu, který podzimní kampaň připravuje, ale volební manažer ještě určen nebyl. Není jím tedy ani Pavel Drobil," uvedl pro Aktuálně.cz.

"V tomto okamžiku ODS ustanovila technický štáb, který zajišťuje po technické stránce přípravu na krajské a senátní volby. Jsou tam především zaměstnanci hlavní kanceláře ODS, předseda strany Petr Nečas mne na pondělním jednání výkonné rady pověřil, abych ve skupině zastupoval grémium ODS," řekl Drobil serveru Euro.cz.

Bývalý ministr čelí podezření, že na resortu životního prostředí tlačil na tehdejšího šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, aby pomlčel o údajné korupci v resortu.

Drobil od počátku korupční aféry jakékoli porušení zákona odmítá a trvá na tom, že svého úředníka Libora Michálka rozhodně k ničemu netlačil. S jeho výkladem se už v létě ztotožnila státní zástupkyně pro Prahu 1, díky níž byla kauza odložena.

Policisté z protikorupční jednotky ale přitom současně oznámili, že s názorem žalobkyně nesouhlasí, a kdyby bylo jen na nich, Drobila by stíhali.

Případ v polovině listopadu znovu otevřel nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

 

Právě se děje

Další zprávy