Ústecká ČSSD zve Paroubka, ať vysvětlí mediální útoky

Martina Machová Martina Machová
7. 2. 2011 21:00
Severočeské ČSSD vadí napadání organizace i jednotlivých straníků
Jiří Paroubek na křtu svého názorového portálu, na kterém se často pouští do svých spolustraníků
Jiří Paroubek na křtu svého názorového portálu, na kterém se často pouští do svých spolustraníků | Foto: Jan Langer

Ústí nad Labem, Praha - Nové vedení severočeské ČSSD si zve někdejšího předsedu sociální demokracie Jiřího Paroubka, aby vysvětlil své poslední výroky směrem k straníkům.

Severočeským sociálním demokratům se nelíbí, že je veřejně zostouzí. Podle krajské kontrolní komise některými svými výroky dokonce překračuje stanovy.

"Pozvali jsme si Jiřího Paroubka, aby vysvětlil některé své výroky a kroky," potvrdil Aktuálně.cz předseda ČSSD v Ústeckém kraji Arno Fišera. "Nejde o to, abychom mu nasadili nějaký náhubek," dodal.

"Myslím si, že je asi přepracovaný, jinak si jeho slova nedovedu vysvětlit. Pět let působí v Ústeckém kraji a dosud tu nikoho nekritizoval," komentoval Paroubkovo jednání děčínský poslanec Jaroslav Foldyna.

Oba socialisty označil Paroubek - krátce po zvolení nového vedení kraje - za "křiváky", kteří donáší na jeho rodinného přítele, někdejšího šéfa severočeské ČSSD Petra Bendu.

Jaroslava Foldynu pak již dlouhodobě napadá ve svých komentářích na internetu.

Špičky ústecké sociální demokracie rovněž požádali předsednictvo strany, aby kvůli podezření z "černých duší" zahájila přeregistraci stranické buňky v Libčevsi. V malé severočeské vesnici je v současnosti jedna z nejpočetnějších místních organizací v kraji.

Nové vedení severočeské ČSSD dnes neřeší první spor se svým někdejším šéfem. Již během dne mu neumožnila uskutečnit tiskovou konferenci v místnosti krajského vedení, ale vykázala ho do jeho poslanecké kanceláře.

Minulý týden pak kláštěrecká ČSSD navrhla vyloučení Petra Dimuna - Paroubkova blízkého spolupracovníka - ze strany. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy