Připraví ho Paroubek o funkci? Šéf sněmovny on line

Martina Macková
14. 8. 2007 13:30
Miloslav Vlček (ČSSD) odpovídal na otázky čtenářů
Miloslav Vlček odpovídal online ze své kanceláře předsedy sněmovny.
Miloslav Vlček odpovídal online ze své kanceláře předsedy sněmovny. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nejdůležitější schůze pro Topolánkovu vládu právě začíná. Buď projde jí navrhovaná reforma, nebo vláda padne.

Jak vidí osud ekonomického balíku reforem ten, který schůzi bude řídit - předseda poslanecké sněmovny Miloslav Vlček? Muž, který byl do čela komory dosazen dočasně jako východisko z povolebního patu a zůstal v ní.

Dnes je to přesně rok.

Jak odhaduje své šance zůstat ve funkci i nadále, když předseda ČSSD Jiří Paroubek už o ni začíná vážněji projevovat zájem, naposledy v rozhovoru pro Rádio Impuls?

Miloslav Vlček odpovídal na vaše otázky jen chvíli před zahájením klíčové schůze, ze své kanceláře v parlamentu.

Volba prezidenta: kdy bude?

Prostějovský poslanec je také tím, kdo stanoví termín volby prezidenta. Na Hradě se s Václavem Klausem už dohodl, že zákonodárci se k volbě sejdou co nejdříve, tedy 7. nebo 8. února 2008.

Lidové noviny ale dnes napsaly, že šéf jeho strany Jiří Paroubek a poslanec David Rath kalkulují s tím, že pokud by "jejich" předseda svolal obě komory co nejpozději, mohlo by to znamenat také určitou výhodu pro Klausova protikandidáta.

Pokud by se prezidentská volba konala až 7. března a trvala déle, musel by se nynější prezident Václav Klaus z kanceláří na Hradě vystěhovat a přišel by o možnost využívat hradní PR oddělení a další mediální specialisty, jejichž pomoc ho podle Ratha už delší dobu v kampani zvýhodňuje.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:32Autor: Jan Málek

Otázka: Špidla podrazil Zemana, Gross podrazil Špidlu a ParouBack s celou tou zkorumpovanou socanskou tlupou podráží celý národ spoluprací s komunisty.

To je síla,co?

Jinak hezký modrý den Jan

Miloslav Vlček: To je váš názor, já mám odlišný.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:34Autor: Vladimíra

Otázka: Dobrý den, myslím si, že si jako předseda PS vedete dobře, nedopuste prosím, aby se dostal na Vaší pozici ten nemorální, bezcharakterní mutant Paroubek. Otázka:jste připraven i přes velký nátlak obhájit svou pozici třeba i za cenu vážného střetu s Paroubkem, nebo uposlechne rozkaz. Děkuji

Miloslav Vlček: Jsem přesvědčen, že v současné době není síla na převolení tohoto postu, sociální demokracie nemá dostatek hlasů. Já se snažím dělat tuto funkci od zvolení naplno a není mi jasné, kde se bere přívlastek "dočasný", protože náš právní řád to nezná. Pokud jde o to, jestli budu nadále předsedou, je top věc jednání.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:35Autor: Josef

Otázka: Dobrý den pane předsedo, dodržíte domluvený termín volby presidenta, nebo dáte na rady Paroubka a Ratha?

Miloslav Vlček: Jsem chlap a řekl jsem, že volba začne 7. nebo 8. února a své slovo dodržím.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:35Autor: radim

Otázka: a kdy začnete opravdu odpovídat na dotazy ??nebo jsou pro vás voliči jen prostředek jak se dostat ke korytu já vám řeknu zlatej Zeman, Špidla , Gross...

Miloslav Vlček: Bez komentáře.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:36Autor: Jan Málek

Otázka: "Chcete jen směřovat k lůzovládě ulice, jejímiž základními kameny jsou třídní boj, nenávist, závist, parazitizmus a potírání jakékoli osobní aktivity jednotlivce. Vaším voličem je zadlužený dement, který je ochoten zadlužit i své děti a zajistit tak i jejich závislost na "sociálním státu".Bohužel..

Miloslav Vlček: Na tento dotaz se těžko odpovídá, protože tazatel je svým způsobem zaujat.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:37Autor: radim

Otázka: navíc prý preferuje romy a jen jejich sociální otázky před normálními smrtelníky (bílými )viz Brno a ombudsman Motejl je tím známý čeho tím chcete docílit toho že půjdou romové volit vaši stranu???

Miloslav Vlček: Já nepreferuji žádnou skupinu obyvatel. Jsem proto, aby všichni dodržovali zákony této země bez rozdílu.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:39Autor: Jarryd

Otázka: Co říkáte na takzvaný program "modernizace strany"? Vždyť každému je jasné, že je to kouzelné slovní spojení, pomoci kterého se chce Jiří Paroubek držet u moci. Kdo nesouhlasí s Paroubkem , nesouhlasí s "modernizací strany", a je tudíž zpátečník.

Miloslav Vlček: Plně s vámi nesouhlasím. Modernizace strany je samozřejmě spojena s Jiřím Paroubkem, ale myslím si, že bylo nutné udělat něco, aby se strana otevřela více mladým občanů a dalším skupinám. Byla to taková skupina již věkově starší, je potřeba stranu omladit a posunout někam dál. Proto modernizace.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:40Autor: Martin

Otázka: Dobrý den, myslíte, že i kdyby se p. Paroubek pokusil získat Váš post, že se mu to podaří? Já myslím, že ho v tuto chvíli nikdo nepodpoří a zůstane řadovým poslancem. Podle mě se se tenkrát přepočítal když tu funkci pod vidinou premiérského křesla nechtěl

Miloslav Vlček: V současnosti skutečně ČSSD nemá na to, aby tento post převolila.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:41Autor: Jirka

Otázka: Dobrý den
Mám dojem, že Paroubek chce tuto funkci, aby se mohl zbavit předsednictví a odtud pak pohodlně kandidovat na prezidenta.

P.S. Odstoupil byste, kdyby vám to prostě nařídil on či širší vedení strany?

Miloslav Vlček: Já si nemyslím, že je to kvůli prezidentské kandidatuře. Ale je zvykem, že předseda nejsilnější opoziční starny tento post zastává. K otázce odstoupení: Je to věcí jednání.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:42Autor: Jirka

Otázka: Dobrý den. Ještě dotaz.
Jakou FAKTICKOU podporu má v ČSSD Škromachův návrh návratu Grosse do vysoké politiky? Není to jen Škromachův výplod? Mnoho lidí by tohle asi neskouslo, nemyslíte?

Miloslav Vlček: Já si myslím, že tento problém není na pořadu dne. Jsou věci, které chtějí určitý čas. Je potřeba, aby se kauzy osvětlily, vstřebaly se.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:43Autor: Petr

Otázka: Ačkoliv nejsem příznivec CSSD, gratuluji k profesionalnimu vedeni snemovny. V teto funkci je dulezita nestrannost, kterou jste prokazal pri hlasovani o duvere vlady (prvni poslanec se spletl). Bohuzel si myslim, ze teto nestrannosti pan Paroubek neni schopen.

Miloslav Vlček: Děkuji za váš názor. Jsem potěšen.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:45Autor: radim

Otázka: no já nevím teda ale sociální demokracie je pro mě jako voliče na levici nepřijatelná , vzpomenme jen poslance Melčáka a Pohanku to považuji za zradu na voličích , kdy nám zaručíte že takovýto bezcharakterní lidé se pomocí vaší strany se do parlamentu dostávat nebudou????

Miloslav Vlček: To je otázka, která je potřeba, aby si vyřešily jednotlivé kraje, které nominují jednotlivé kandidáty do sněmovny, aby znaly jejich morální profily a nedávaly na kandidátky lidi, kteří nejsou morálně na výši. Dnes zpracováváme volební řády. Pokud by prošly, pak by mělo předsednictvo právo kandidáty vyměnit. Pokud by se prokázalo, že je morálně úhonný.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:46Autor: Lukas

Otázka: Držíte se koryta co? To místo ptří předsedovi ČSSD a ne Vám. Budete hřímat jak máte strach, aby o to křeslo ČSSD nepřišla, alejde Vám jen o peníze. Styďte se .

Miloslav Vlček: Já se koryta nedržím. Kdyby jste byl vážený tazateli objektivní, pak byste zjistil, že ČSSD nemá dostatek hlasů na převolbu. Pokud bychom šli do divoké převolby, ztratili bychom tento post. Pro mě je důležité, aby ho ČSSD měla.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:48Autor: Petr

Otázka: (pokracovaní) Muj dotaz: opravdu je nutne za kazdou cenu trvat na populisticke retorice o solidarnosti v systemu, kdy tzv. "bohati" pro mne to znamena pracoviti, protoze ti skutecny milionari, stejne dane neplati? Proc nemuze byt system zalozen na osobni odpovednosti za sebe a za rodinu?

Miloslav Vlček: To je rozdíl mezi pravicíc a levicí. Pravice prosazuje, aby se každý staral sám o sebe a levice je proto, aby se o ty, kteří se o sebe nemohou postarat, postaral stát.Pokud bysme přistoupili na vaši variantu, začalo by se platit školné, u lékaře Myslím si, že spousta občanů ČR není připravena na tento systém.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:49Autor: Jan Málek

Otázka: Aktuality,kontrolor informací určených ke zveřejnění je též málo bílý?

Nicméně hezký den pane předsedo Sněmovny.....otázku nemám,spíše podnět,zbavte se toho upoceného žoku,jinak spějete stejně jako on na politický hřbitov.
V úctě a přáním hezkého modrého dne Jan

Miloslav Vlček: Bez komentáře.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:50Autor: radim

Otázka: kdyby se tomu tak nestalo , neměli bysme dnes žádnou Topolánkovu vládu ani baťoh

Miloslav Vlček: Pokud máte na mysli, že mou volbou se odblokovala sněmovna a mohla podat demisi stará vláda a byla ustavena nová, pak si myslím, že to moje volba splnila.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:51Autor: jarryd

Otázka: Jiří Paroubek si moc ve vaší straně drží tvrdou rukou. Moje dotazy zní :
1."Je těžké s Jiřím Paroubkem v zásadních věcech nesouhlasit?"
2."Proč s J.Paroubkem nevedou taky někdy polemiku osoby typu pana Haška, p.Sobotky a doktora Ratha ?"

Miloslav Vlček: Na první otázku: Já své věci s Jiřím Paroubkem projednávám a svůj názor si držím a snažím se ho prosadit. Otázka číslo dvě: Doporučuji tazateli, aby se zeptal dotyčných pánů.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:52Autor: PeZa

Otázka: 1)
Jak byste charakterizoval Váše vztahy s předsedou strany panem Paroubkem. Jaké postavení a podporu máte uvnitř strany. Prosím o alespoň trochu rozvinutou větu.

2)
Také asi nevěříte, že by se kdokoliv, kdo je v poslanecké sněmovně, vzdal lukrativního místa jen kvůli reformě?

Miloslav Vlček: Vztahy mezi mnou a Jiřím Paroubkem jsou korektní, že spolu vycházíme dobře. Jaké mám postavení ve straně, to se mi těžko hodnotí. Jsem členem předsednictva, ústředního výkonného výboru a účastním se grémií ČSSD s hlasem poradním. A jsem prvním místopředsedou poslaneckého klubu. Udělejte si obrázek.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:53Autor: radim

Otázka: pan Paroubek je politický buldozer který je příliš vulgární a nedůvěryhodný
mají pravdu ti kteří říkají že jste jen kkorytáři

Miloslav Vlček: Tento dotaz směřujte na pana Paroubka.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:55Autor: matěj

Otázka: dobrý den pane Vlčku,

jaký máte názor na autoritativní styl vedení ČSSD uplatňovaný panem Paroubkem?
Vždy jsem si říkal, že ČSSD nemůže mít horšího předsedu než Zemana, pak Špidlu, Grose a nyní Paroubka - všem až na posledně jmenovaného se omlouvám, pan Paroubek překonává veškeré představy

Miloslav Vlček: To je váš názor. Nemyslím si, že je to autoritativní styl. Já jsem na všech grémiích strany a není z toho žádné autoritativní vedení cítit. Diskutuje se a pokud má někdo jiný názor a přesvědčí předsedu, on to uzná.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:55Autor: Pán Prstenů ?

Otázka: Dobrý den,

máte rád povolební guláš ?

Frodo Pytlík

Miloslav Vlček: Vážený pane, já ze zdravotních důvodů guláš nesmím, tak ani povolební guláš nejím. Prodělal jsem těžkou nemoc.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:58Autor: pracujici clovek radne platici dane

Otázka: Dobry den,
jak vnímáte , ze Vase strana podporuje predevsím socialne neprizposobive obcany, kterí zijí pouze e sociálních dávek... Víte je slozité kdyz po 15 ti letech tezké práce jdu na ranní, a vidím jak se onen neprizpusobivý vraci z hospody, a kdyz se vracím tak jde do ní znovu.děti u popelnic

Miloslav Vlček: Jsem pro to, aby všichni dodržovali naše zákony. ČSSD navrhoval ajiž třikrát zákon, aby ti, kteří jsou nezaměstnaní, aby museli dělat na veřejně prospěšných pracech, ať už u obcí nebo zemědělských firem, které potřebují na sezónní práce. Je mi s podivem, že vždy tuto novelu vždy zablokovala pravice s odkazem na Listinu práv a svobod. Mě to také vadí, že tito lidé zneužívají dávky.

Odpovězeno: 14. 08. | 12:59Autor: Josef

Otázka: Pokud se Paroubkovi podaří Vás dostat z funkce, budete s ním dále spolupracovat i když mu jde jen o koryta?

Miloslav Vlček: Já jsem sociální demokrat a šel jsem do této funkce, abych pomohl odblokovat patovou sitauci. Budu nadále s ČSSD spolupracovat.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:00Autor: Honza

Otázka: Pane predsedo, co si myslite o zavaznych hlasovanich pri schvalovani zakonu ci volbe presidenta? Neni to v rozporu s odpovednosti poslancu? Prejeme Vam hodne zdravi a moc Vam fandime.

Miloslav Vlček: Jak to myslíte? Pokud to myslíte tak, že strany přikazují svým poslanců, jak hlasovat, myslím si, že každý by měl hlasovat podle svého svědomí. Ale byl zvolen za určitou stranu a program a měl by ho ctít. Neměl by se mu zpronevěřit, viz. Pohanka nebo Melčák.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:02Autor: shadowbox

Otázka: dobrý den pane předsedo

jaký je Váš názor na změnu volebního systému?Dle mého názoru by vyřešil patovou situaci, protože kompromis Vaší strany s ODS není u reformy veřejných financí možný, ptám se Vás jako student VŠE..díky, hodně zdraví

Miloslav Vlček: Myslím, že by většinový volební systém byl dobrý. Ale potlačili bychom menší volební strany. Nevím, jestli je v zemi po tom poptávka. Já bych ho preferoval. Samozřejmě podporuji i přímou volbu prezidenta. Je to lepší a je to transparentnější.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:05Autor: Jan Málek

Otázka: Konstatuji, ze kampaň založená na pivnim tácku s prostředničekem a kritice úplně všeho to tedy oslovuje zase jenom lůzu,vy modernizátořiStaří sosanští primitivové tímto oslovují mladou generaci,jen tak dálSosani jako Roko,Baroko,Jandák,dRáth,ČSOBotka atd...Toto odpudivé je opravdu,ale opravdu.:)

Miloslav Vlček: Bez komentáře.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:06Autor: Jenda

Otázka: Dobrý den,
co tak si zakopat nohec 18.8. ve vřesovicích jako minulý rok?

Miloslav Vlček: Když mě pozvete, tak určitě. Ale 18. srpna už mám nějakou akci, ale můžeme se domluvit na nějakém jiném termínu.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:08Autor: Bořek Stavitel

Otázka: Je klíčové reformu přijmout za každou cenu v domění, že vláda nepadne a současná ekenomická stabilita v zemi nebude ohrožena ?

Miloslav Vlček: Já si myslím, že tohle není reforma, která by stabilizovala naši ekonomiku. Jedná se o nějakých dvacet miliard a podle mě by se reforma měla pohybovat ve vyšších číslech, aby se dala nazvat reformou. Toto bych nazval jen jako seškrtání rozpočtů ministerstev. Pokud by nebyla reforma schválena, ekonomiku by to neohrozilo.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:08Autor: Ladislav

Otázka: Třeba si jen potřebuje pan Paroubek vylepšit plat, má toho hodně k placení že?

Miloslav Vlček: Na toto se zeptejte pana Paroubka.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:11Autor: Robert K.

Otázka: Hlasoval by jste pro vydani poslance KSCM Vondrusky? A jak se divate na projevy Paroubka, ze by byl v pripade vitezstvi v pristich volbach spolupracovat s komunisty i na vladni urovni?

Miloslav Vlček: Hlasování o vydání pana Vondrušky: Ta situace není tak jednoznačná. Ukázaly se další skutečnosti, o kterých bych nechtěl hovořit a ty tu kauzu posunují do jiné roviny. Pokud mu bude vinna prokázána, halsoval bych pro vydání. Pokud budou pochybnosti, měl bych s tím problém, bay nebyly jen kauzy pro kauzy.
Nikde nebylo oficiálně řečeno, že by se s komunisty spolupracovalo na vládní úrovni.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:12Autor: Václav Koten

Otázka: Pane Vlčku, co odpovíte svým dětem a svým vnukům, až se Vás zeptají, proč musejí splácet dluhy, které nám tu za pouhých 8 let nadělala socialistická vláda?

Miloslav Vlček: A co odpovíte Vy, svým dětem, kdyby měly platit to, co zde zanechá vláda Mirka Topolánka. Myslím si, že je to daleko horší než dluhy, které zanechala ČSSD. Viz včerejší pořad Reportéři ČT.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:15Autor: Václav Koten

Otázka: Pane Vlčku, proč ČSSD tak populisticky brojí proti reformám, přestože je ekonomové považují za nezbytné a přestože třeba právě Slovensko dnes díky reformám zažívá největší růst v regionu? To se chcete inspirovat v Maďarsku?

Miloslav Vlček: ČSSD proti reformám nebrojí, dělala pernamentní reformy a sociálně citlivě. Na rozdíl od koalice, která je chce dělat pouze pro jednu skupinu obyvatel. Netvrdil bych, že Slovensko zažívá největší růst, spíš se vrací k tomu, co prosazuje ČSSD už odm let a pro mě není inspirace Maďarsko ale skandinávské země.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:15Autor: jura

Otázka: pane předsedo vyhovíte svým spolustraníkům Paroubkovi a Rathovi a oddálite termín volby prasidenta?

Miloslav Vlček: Ne, první termín bude 7. nebo 8. února.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:17Autor: Uhuhu

Otázka: Opravdu levice je proto, aby se o ty, kteří se o sebe nemohou postarat, postaral stát ? Jenom o ty , kteří nemohou, nebo i o ty, kteří nechtějí ?

Miloslav Vlček: Jenom o ty, co nemohou. O ty, co nechtějí, těm bych dal životní minimum, ale ne na alkohol. Napříkald formou přídělů na potraviny a nemohli to vzít dětem a jít si za to koupit alkohol. Jen to, co potřebují k životu.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:18Autor: Češka

Otázka: Kdybych někdy omylem chtěla volit ČSSD, už jen z principu k Paroubkově i Rathově závisti, že jsou oba neschopní, bych ji nevolila. Měli byste si udělat pořádek a mít tam lidi, kteří chtějí PRACOVAT-jsou tam pro národ!!

Miloslav Vlček: Jste volička jiné strany, já s vámi nepolemizuji, máte váš názor. ČSSD chce, aby v zemi vládl sociální smír a ne aby se tady vyhrocovala jedna skupina vůči druhé, a ne aby tady byli bohatší ještě bohatší a chudší ještě chudší.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:19Autor: radim

Otázka: od věci -co říkáte na včerejší zveřejnění fakt v pořadu Reportéři Čt,jedná se o závažná fakta ohledně pánů Topolánka , Kalouska a td , neměli by náhodou již dávno odstoupit??

Miloslav Vlček: Plně s vámi souhlasím, jen je otázka, jestli tyto skutečnosti, které uvedla reportáž podaří prokázat a orgánům činným trestném řízení dotáhnout do konce (Čunek).

Odpovězeno: 14. 08. | 13:21Autor: M. Richter

Otázka: Myslm se, že stanovisko ČSSD ke stavbě radaru je velmi populistické (referendum), s ohledem na to, že jednání s US administrativou začalo za vlády p. Paroubka. Váš názor?

Miloslav Vlček: Určitě za vlády Paroubka nezačalo, začalo za vlády Topolánka. Vážná jednání myslím. Já jsem ročník 1961 a zažil jsem radary, které tady stály po roce 68 a nechtěl bych, aby se něco takového opakovalo. Rád bych, aby to byla koncepce celoevropská, ne jednání dvou států.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:23Autor: Starback

Otázka: Jak vnímáte fakt,že fin. reforma probíhá až po cca 20 letech od tzv.samet.revoluce,kdy finanční zdroje z privatizace jsou rozkradeny a komunistická totalitní klika dožívá v pohodě bez trestu a v nadstandartních sociálních jistotách,na které dnes slušný člověk po fin.reformě již nedosáhne?!

Miloslav Vlček: V tomhle s vámi nemohu souhlasit. Jistá reforma již proběhla v roce 1997 za vlády Václava Klause, tzv. balíčky. Bylo to ve vlnách. Reforma podaná touto vládou není reforma, jen seškrtání některých výdajů. Přesune se odpovědnost z jedné skupiny obyvatel na jinou, není to reforma.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:24Autor: Michal

Otázka: Jak jste si uzil dovolenou?

Miloslav Vlček: Příjemně. Po několika letech jsem měl dovolenou s rodinou. Byl jsem na Slovensku v Tatrách, počasí nám vyšlo, užili jsme si to.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:26Autor: Dan

Otázka: Vážený pane,
z Vašich odpovědí jde nádherně vidět pravý socialistický populismus. Vy nám opravdu chcete tvrdit, že lékařská péče a školství se neplatí? Myslím, že všichni platíme daně a pojistné, ze kterého se tyto náklady hradí. Jde o to,že levicové vlady chtějí všechno kontrolovat, hlídat a danit

Miloslav Vlček: Samozřejmě, že si platíme z daní. Ale pravice připravuje, že budeme danit daleko víc než z těchto daní, že solidarita se odbourá a každý si budeme platit za to, jakou nemoc proděláme. Ale jsou nemoci, které nebudeme za celý život schopní splatit. A solidární systém je dobrý. Můžete oponovat, že jste celý život nebyl nemocen, ale může přijít doba, kdy vážně onemocníte a nebudete mít na to, abyste to zaplatil. V tom je mezi námi rozdíl.

Odpovězeno: 14. 08. | 13:28Autor: Jan Stárek

Otázka: Dobrý den, pane předsedo z Vašich odpovědí je jasné, že jste politik. Mohl by jste nám sdělit, co jste udělal, vy osobně pro své voliče? Děkuji za odpověď.

Miloslav Vlček: Jelikož jsem kandidoval za Olomoucký kraj, tak bych vás vážený pane poprosil, abyste si zmapoval tento region, co jsem udělal pro voliče v tomto kraji. Zeptejte se na opravy škol, výstavbu sportovišť a dalších. Jsem ráda, že jste mi položil tuto otázku.
Děkuji všem za dotazy, jsem připraven odpovídat příště, protože náš čas vypršel.

 

Právě se děje

Další zprávy