Peake ani Babák nevzdávají boj o Johnovo křeslo šéfa VV

Domácí ČTK Domácí, ČTK
12. 5. 2011 11:56
Registrovaní příznivci VV budou vybírat nového předsedu strany od 19. do 23. května
Udrží si Radek John post předsedy VV?
Udrží si Radek John post předsedy VV? | Foto: Martina Machová

Praha - Ve hře o křeslo šéfa nejmenší koaliční strany - Věcí veřejných - zůstávají čtyři jména.

Funkci v čele VV bude obhajovat Radek John. Dalšími uchazeči mají být Karolína Peake, Michal Babák a Dagmar Navrátilová. Neformální lídr strany Vít Bárta se kandidatury ve středu vzdal v Johnův prospěch.

Šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Peake a poslanci Babák a Navrátilová Bártův krok následovat nehodlají a chtějí o Johnovo křeslo dál usilovat.

"Pokračuji dál a pravděpodobně zůstanu," potvrdil Babák, který však má po skandálu se svými sponzorskými dary jen minimální šanci na úspěch. 

Ani Karolína Peake nemění svůj postoj a chce zůstat ve hře o nejvyšší stranický post. "Když pan Bárta oznámil rezignaci na volbu předsedy, také mi blesklo hlavou, jestli se jí nemám vzdát. Nakonec jsem se rozhodla i nadále kandidovat, protože si nechci budovat image váhavého člověka," uvedla.

Registrovaní příznivci Věci veřejných budou vybírat nového předsedu strany od 19. do 23. května. Konference nejmenší vládní strany, která musí volbu "véčkařů" potvrdit, se uskuteční následující víkend v Hradci Králové.

Takzvaní véčkaři budou moci hlasovat na stranickém webu nebo prostřednictvím krátké textové zprávy. Volit budou moci jen příznivci s ověřeným e-mailem, číslem mobilního telefonu a poštovní adresou. Pro hlasování prostřednictvím sms jsou nutná stejná oprávnění jako v případě hlasování na webu. Textová zpráva musí být odeslána ze stejného mobilního telefonu, který má "véčkař" uvedený ve svém profilu na webu VV.

Věci veřejné tvrdí, že pro zabezpečení volby udělaly maximum. "Proto budou mít v jejím průběhu možnost nahlédnout do hlasovacího systému pouze notáři," uvedla místopředsedkyně strany Peake.

 

Právě se děje

Další zprávy