Manžel znemožnil kandidátku ČSSD, poslal její nahé foto

Martina Machová Martina Machová
26. 9. 2010 17:00
Nové vedení sociální demokracie dává před komunálními volbami znatelně najevo, jak se snaží smazat nešťastnou mediální éru, která "napomohla" neúspěchu v souboji o sněmovnu. V některých ohledech to jde ztuha

Louny - Nové vedení sociální demokracie dává před komunálními volbami znatelně najevo, jak se snaží smazat nešťastnou mediální éru, která "napomohla" neúspěchu v souboji o sněmovnu. V některých ohledech to jde ztuha.

Svou bývalou stranu před programovou konferencí, která o víkendu probíhala v Olomouci, potrápil bývalý předák v Ústeckém kraji Karel Vrba.

Reportérce Aktuálně.cz před několika týdny poslal na mobil indiskrétní fotografie své ženy - političky, která aspirovala na místo v širším vedení ČSSD.

Momentka od bazénu

Blanka Vrbová byla před víkendem jednou z adeptek na post v Ústředním výkonném výboru sociální demokracie. Jde o stranický orgán, který stranu řídí mezi sjezdy a kterému se zodpovídá předsednictvo v čele s momentálním lídrem Bohuslavem Sobotkou.

Na fotografiích, které poslal její manžel MMS zprávou, je zachycena polonahá. V zapadajícím slunci vychází z bazénu na zahradě domu, kde bydlí.

V sociální demokracii je Vrbová členkou Okresního výkonného výboru v Lounech. Pracuje jako asistentka sociálnědemokratického senátora Marcela Chládka, jednoho z náměstků a zároveň stranických spojenců středočeského hejtmana Davida Ratha.

Pošlu vám MMS, jak má vypadat žena

Její muž Karel Vrba musel z ČSSD před časem odejít po odhalení, že má za sebou minulost násilníka.

A právě to je moment, který odstartoval jeho nápad s kompromitující MMS. Vrbovu minulost odhalilo loni na podzim právě Aktuálně.cz.

Jako místopředseda krajské organizace ČSSD v Ústeckém kraji skončil, před sněmovními volbami už působil "jen" jako osobní ochránce mítinků tehdejšího superlídra Jiřího Paroubka.

Na svůj pád však zjevně nezapomněl.

"Paní Mahova, za chvíli Vám pošlu MMS, jak má vypadat žena," napsal nejdříve Karel Vrba. "Je to moje manželka u bazénu. Jsem rád, že vypadá takhle dobře a ne jako vy," přišla ve čtvrt na jednu ráno zpráva z jeho mobilního telefonu.

V následující SMS pro jistotu potvrdil, kdo reportérce píše. "Tato zpráva je od vašeho přítele Karla Vrby," poslal. A pak do třetice dorazila i slibovaná MMS s odhalenou manželkou-političkou.

Doma jsme si to vyříkali

Blanka Vrbová nyní potvrdila, že kompromitující noční konverzace byla vskutku manželovým dílem.

"Zjistila jsem to až potom," říká. "Už jsme si to doma vyříkali, ale nedá se to vrátit," pokračuje smířeně. A na otázku, proč to její manžel udělal, odpovídá stručně: "Chlastali venku s klukama."

Je přesvědčena, že toto rodinné faux pas dokáže před straníky obhájit. "Já za to nemůžu, já jsem ji neposílala," říká.

Její manžel už se za telefonické obtěžování reportérce Aktuálně.cz omluvil. Poté, co o tom redakce informovala předsedu krajské organizace ČSSD na Ústecku Petra Bendu, přišla čtvrtá zpráva.

"Omlouvám se za MMS a SMS, které byly odeslány z mého telefonu. Děkuji za pochopení. Vrba Karel."

Fotogalerie: ČSSD představila v Olomouci vlídnou tvář, bitkaři zůstali doma

 

Právě se děje

Další zprávy