Klaus a Fischer se sešli ve Špindlu jen tak poklábosit

Domácí Domácí
29. 12. 2009 19:25
Oba státníci si povídali o Vánocích a zážitcích z dovolené v Krkonoších
Premiér Jan Fischer a prezident Václav Klaus ve Špindlerově mlýně.
Premiér Jan Fischer a prezident Václav Klaus ve Špindlerově mlýně. | Foto: Repro ČT24

Špindlerův Mlýn - Slova Mirka Topolánka, který svou letní schůzku s lobbyisty v Toskánsku označil za náhodu, protože letovisko Monte Argentario je "takové místo setkávání, jako Špindl", se naplnila.

Jak uvedla Česká televize, dostaveníčko ve Špindlu si dal první muž státu, prezident Václav Klaus, s prvním mužem exekutivy, premiérem Janem Fischerem.

Podle ČT mělo setkání čistě společenský charakter. Oba politici jsou na horách na dovolené a v restauraci si u něčeho na zahřátí soukromě popovídali o zážitcích z pobytu v Krkonoších.

Mirek Topolánek během pronášení svého PF.
Mirek Topolánek během pronášení svého PF. | Foto: Repro: Osobní stránky Mirka Topolánka

"My jsme se sešli proto, abychom předvedli, že politici se nemusejí jen hádat, že mají docela chuť si spolu v klidu takhle popovídat i s manželkami, což bylo základním smyslem našeho setkání. My jsme neřešili žádné světové otázky ani žádné otázky týkající se České republiky," řekl Václav Klaus.

A premiér Fischer na kamery vzkázal: "Já myslím, že to je i signál, že by se politici při takových příležitostech měli scházet a na taková setkání by si měli najít čas, aby to nebylo jen o tom napětí."

Prý s Klausem hovořil zejména o vánočních svátcích a rodinných tradicích.

Tuzemská politika přijde na pořad dne až na prvním novoročním obědě, který se uskuteční 4. ledna v Lánech. Je tradičním setkání prezidentského páru s premiérským protějškem.

 

Právě se děje

Další zprávy