ČSSD ztrácí s poslancem i člena. Wolf stranu opustí

eli
22. 6. 2008 14:45
Špičky sociálních demokratů řeší čtvrtého přeběhlíka

Praha - Vedení sociální demokracie a jejího sněmovního klubu se odpoledne sejde na mimořádném jednání. Jediným bodem programu bude odchod jejího poslance Petra Wolfa z klubu strany.

Ten svůj záměr odejít oznámil v sobotu. V dnešním rozhovoru pro Novinky.cz připustil, že odejde i z ČSSD.

Na jejich otázku, zda je pravděpodobné, že stranu opustí, odpověděl, že ano.

Čtěte, jak odešli:

Prý je za tím radar

Důvody, proč z klubu odešel, ale zatím úplně jasně nevysvětlil. Tvrdí, že mu někdo v souvislosti s americkým radarem na českém území vyhrožuje pomocí SMS zpráv. Obrátil se kvůli tomu i na policii. Wolf se už v minulosti nechal slyšet, že mu projekt radarové základny na našem území nevadí.

"Ty SMS zprávy jsou jen vrcholkem ledovce. Hlavní důvod to není," dodal Wolf.

Okamžitě po Wolfově oznámení klub opustit ČSSD ostře reagovala. Tvrdí, že za jeho odchodem stojí ODS.

"ČSSD nezbývá než vyhlásit nulovou toleranci vládním projektům, nebudeme také párovat poslance při hlasování ve sněmovně. Takhle se politika dělat nedá," pohrozil předseda klubu ČSSD Michal Hašek. Podle vedení ČSSD se u Wolfa uplatňuje stejný scénář jako u poslanců Pohanky, Melčáka a Snítilého.

ODS: Není to naše práce

ODS spojitost s Wolfovým odchodem odmítá. A obviňuje ČSSD, že je to její vlastní vina. "Jiří Paroubek tam zavedl totalitní náladu," řekla například místopředsedkyně sněmovny za ODS Miroslava Němcová.

Když se pak v ČT moderátor zeptal Alexandra Vondry, co říká na obvinění ze strany ČSSD, odpověděl: "Žádnou většinu ve Sněmovně jsme si nezajistili. Vůbec nevím, jestli s námi ten pán - jak se vlastně jmenuje - bude hlasovat."

 

Právě se děje

Další zprávy