Bývalý poradce Paroubka postřelen vlastní zbraní

ina, ves
18. 2. 2008 16:58
Jiří Koskuba je po operaci v kritickém stavu
Koskuba je primářem pražské nemocnice Na Bulovce. V noci tam byl operován
Koskuba je primářem pražské nemocnice Na Bulovce. V noci tam byl operován | Foto: FN Na Bulovce

Praha - Lékař Jiří Koskuba, bývalý poradce premiéra Jiřího Paroubka a přední expert na reformu zdravotnictví, byl postřelen. Je v kritickém stavu v pražské nemocnici Na Bulovce.

"Je to pravda, v noci byl u nás operován," potvrdil Aktuálně.cz mluvčí nemocnice Na Bulovce Petr Mach, kde je Koskuba jedním z primářů.

Podle předběžných informací policie byl Koskuba postřelený v bytě rodičů a s největší pravděpodobností vlastní zbraní.

"Zjišťujeme, zda byla držena legálně a kdo vlastně střílel," uvedla policejní mluvčí Eva Brožová.

Policie vyšetřuje dvě hlavní verze: Střílel někdo z okruhu rodiny nebo se postřelil sám lékař při neopatrné manipulaci se zbraní.

"Zatím nemáme informace, že by na místě činu byl někdo mimo okruh rodiny," dodala Brožová.

Koskuba působil na ministerstvu zdravotnictví jako náměstek Milady Emmerové, úřad dokonce krátce řídil v době, než se ministrem stal David Rath. V reakci na jeho jmenování z ministerstva odešel.

Jiří Paroubek označoval Koskubu za svého osobního přítele. Koskuba byl dlouholetým členem ČSSD a strana zvažovala jeho kandidaturu do podzimních senátních voleb v Praze.

"V tuto chvíli nemám přesnou informaci o tom, jak k jeho vážnému zranění došlo. Jiřího Koskubu považuji za svého dlouholetého a osobního přítele a přeji mu brzké uzdravení. Pokud budu moci, rád mu v čemkoliv a kdykoliv pomohu," uvedl Paroubek v tiskovém prohlášení.

 

Právě se děje

Další zprávy