Ekonomika
Aktualizováno 18. 10. 2020 17:04
Restaurace a hospody v Česku zavřely minimálně na tři týdny. Provoz je povolen pouze skrze výdejní okénka. Takové nařízení provozovatelé dobře znají - přerušit byznys povinně museli už během první vlny pandemie koronaviru na jaře. Tehdy kvůli tomu skončil každý desátý podnik. Do února příštího roku pak podle odhadů znalců gastrooboru nemusí přežít dalších 20 procent podniků.
Salt'n'Pepa Kitchen končí na Letné
Další pražský podnik Salt'n'Pepa Kitchen se na podzim rozhodl definitivně uzavřít svou restauraci v letenské ulici Milady Horákové.
- "Tak jako mnoho jiných i naše podnikání citelně zasáhl současný stav," potvrdil podnik na svém facebookovém profilu. Výrazné problémy s byznysem přitom avizoval již na jaře během první vlny pandemie.
Podnik ale nekončí úplně - dále plánuje využívat rozvozových služeb Wolt a Dáme jídlo, v provozu zůstává rovněž food truck a výdejní okénko v Praze 4.