Ekonomika
Aktualizováno 18. 10. 2020 17:04
Restaurace a hospody v Česku zavřely minimálně na tři týdny. Provoz je povolen pouze skrze výdejní okénka. Takové nařízení provozovatelé dobře znají - přerušit byznys povinně museli už během první vlny pandemie koronaviru na jaře. Tehdy kvůli tomu skončil každý desátý podnik. Do února příštího roku pak podle odhadů znalců gastrooboru nemusí přežít dalších 20 procent podniků.
Pražská Miska Ramen zatím "žije"
Na sociálních sítích avizoval uzavření ke konci června také pražský bar Miska Ramen. "Současná situace na nás (a nejen na nás) těžce dolehla a není pro nás ekonomicky smysluplné dál pokračovat. Naším cílem bude najít někoho, kdo by podnik od nás převzal a pokračoval v tom, co jsme se snažili tři roky budovat," uvedl podnik na konci dubna na svém oficiálním facebookovém profilu s tím, že v rámci uvolňování karanténních opatření podnik ještě na několik posledních týdnů znovu otevře.
- Situace ale pro něj nakonec nedopadla tak černě - tedy zatím. V září podnik na sociální síti oznámil, že se dál snaží hledat řešení, jak udržet bar dále v provozu.
"Počas léta jsme si dali přestávku a zároveň hledali řešení jak dál. Našli jsme nového partnera, který nám pomůže postavit se znovu na nohy. Bude nám to ještě pár měsíců trvat, musíme počkat na schválení rekonstrukce kuchyně, které je podmínkou pro znovuotevření. Budeme také potřebovat vaši pomoc, a proto chystáme HitHit kampaň, během následujících týdnů dáme vědět víc. Také se na čas vrátíme k pop-upům," oznámil pražský bar skrze sociální sítě.