Smažená kuřata v Česku slaví 25 let. Na KFC už v počtu poboček nestačí ani McDonald's

Ondřej Neufus ČTK Ondřej Neufus, ČTK
22. 12. 2019 11:35
První restaurace původem amerického řetězce Kentucky Fried Chicken (KFC) v Česku se otevřela před 25 lety - 22. prosince 1994. Od té doby tu vyrostlo přes sto dalších poboček, řetězec řízený z polské Vratislavi jich tak má už víc než konkurenční McDonald's. Trh fastfoodových restaurací za poslední čtvrtstoletí řádně zhoustl, podívejte se, které značky můžete v Česku potkat.
Foto: www.kfc.cz

KFC

Firmu založil Harland Sanders, známější jako Colonel (plukovník) Sanders, který začal prodávat smažená kuřata ve své restauraci již na počátku 30. let. Jeho podobizna nyní tvoří logo KFC.

V roce 1940 vytvořil směs 11 různých druhů bylinek a koření nazvanou Original Recipe, která se dle firmy používá dodnes. Svou recepturu začal posléze nabízet i dalším restauracím a se svým přítelem Petem Harmanem, kterému také prodal recept, si v roce 1952 otevřeli první provozovnu KFC.

Sídlo: Louisville (Kentucky; USA)

Počet restaurací: více než 23 000 ve 135 zemích

Nejznámější výrobky: Kentucky kuře, sendviče Twister, Filet nebo Zinger, salát Coleslaw

 

Právě se děje

Další zprávy